Find din indre ro(e)

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. november 2001.


Kristian Kjærgaard tog til
Indien for at prøve meditation i praksis, og for at se, om det var noget kunderne i hans HR-firma hjemme i Danmark kunne bruge.

- I vores stressede hverdag gælder det om at finde roen i sig selv. Ellers kan man ikke yde sit bedste og udnytte sit fulde potentiale. Mennesket fylder sin hjerne med en masse uvæsentlige ting, som vi har brug for at få renset ud.
Det siger Kristian Kjærgaard, partner i Dahl & Kjærgaard Human Resources. Han bruger hverken røgelsespinde eller drikker chai udtrukket på eksotiske planter. Hans kolleger på firmaadressen i Glostrup finder ham heller aldrig siddende på skrivebordet i lotusstilling. Han er kun kravlet op på bordet til ære for fotografen, og der sidder han så, på forsiden af Computerworlds jobsektion. Tre måneder i Indien med intensiv meditation fra morgen til aften gav ham mulighed for at udforske den indre ro. Det har givet resultater, for med meditation kommer man i kontakt med sig selv, og anvendt på den rette måde, er det et stærk værktøj, siger han.
Uventet sidegevinst
- Man skal turde tro på, at det man gør, er det rigtige. Følelsesmæssig intelligens er efterhånden blevet et anerkendt fænomen. Det er godt, for det er vigtigt, også at turde træffe en beslutning uden nødvendigvis at have et rationelt argument, siger Kristian Kjærgaard. Han understreger, at det selvfølgelig stadig er optimalt at finde balancen mellem det rationelle og følelsesmæssige argument.
Meditationsopholdet i den indiske by Puna gav ham en række værktøjer, som han bruger, når han laver individuel coaching om stress og udbrændthed.
- Der er ikke noget frelst, eller at manhar set lyset i det her. Men meditation virker. Det mærker jeg tydeligt på mig selv, siger han.
Efter opholdet i Indien holdt han op med at drikke kaffe og ryge cigaretter. Det gav sig selv, men det var en uventet sidegevinst, siger han.
Sandt netværk
Dahl & Kjærgaard Human Resources gik på rekrutterings- og coaching-markedet som selvstændige for knap to år siden. De tre partnere Kristian Kjærgaard, Jesper Dahl Hede og Jesper Kjærgaard (som ikke er i familie med Kristian), ønskede at tage udfordringen op som selvstændige.
De red afsted på en rekrutteringsbølge, mens den gik højest inden for IT- og telebranchen.
- Vi ville prøve kræfter med markedet i vores egen forretning. Vi ville lave det, vi synes er spændende, og samtidig have det sjovt. Det lyder som en frygtelig klichÈ, men det har vi fundet i dag, siger Jesper Dahl Hede, partner i virksomheden. Han forklarer, at Dahl & Kjærgaard er en netværksorganisation med frie agenter og one-stop-shopping-filosofi. De har aftaler med konsulenter, som har hver sit speciale: Til krisehåndtering en erhvervspsykolog, til opgaver i marken en jægersoldat, en advokat til personalejura, en IT-mand og en NLP-træner (neurolingvistisk programmering) samt to specialister i organisationsudvikling.
Human doings
Kristian Kjærgaard har selv en Master Practitioner i NLP foruden sin uddannelse som civiløkonom og Master Trained Coach. Han mener, at mennesker i dag er blevet mere human doings end human beings.
- Vi bruger en masse energi på at opføre os normalt i stedet for naturligt. Vi vil accepteres og elskes af andre, og det tror vi kun, vi kan blive, hvis vi bruger en masse krudt på at købe og gøre ting, vi tror er normale. Jeg tror, de fleste vil foretrække at være dem, de er, og bruge mindre tid og kræfter på, hvad andre tænker. Det er i dit inderste selv, at dit egentlige potentiale ligger gemt. Det er, når man er i kontakt med sig selv, at man yder på toppen af sit talent og laver den epokegørende løsning eller skaber det unikke design, siger han.

Billedtekst: - Vi interesserer os grundlæggende for mennesker. Derfor laver vi, det vi gør, siger Kristian Kjærgaard, forrest. Han er partner i det knap to år gamle Dahl & Kjærgaard Human Resources. Hans rejse mod erkendelse har bragt ham til blandt andet Indien og til hovedjægerne i Borneo. Bagest er det partner Jesper Dahl Hede.
Foto: Torben Klint

Boks: Dahl & Kjærgaards menneskelige resourcer
Dahl & Kjærgaard Human Resources ejes af tre partnere, som alle har skudt deres egne penge i virksomheden. Derudover er der tilknyttet syv eksterne management-konsulenter. Virksomheden laver rekrutteringsopgaver og coaching samt
headhunting og teambuilding. Dahl & Kjær HR vil ikke ud med omsætningen, men konstaterer, at de har en millionomsætning. Og at det er mere end Èn million kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere