Luft under vingerne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. november 2001.


Billedtekst: To af de tre stiftere af Web500 Kenneth Hallingskov og Rasmus W. Andersen kan både glæde sig over udsigten fra deres nye kontorer og en pæn udvikling i deres snart tre år gamle firma. Den sidste, Kim Andersen, var ikke med, da content management-systemudvikleren holdt reception for at fejre deres nye lokaler. Det er et pragtfuldt sted og en fornøjelse at vise frem, siger Kenneth Hallingskov.

Web500 har fået plads til
at baske med vingerne i
nye lokaler på toppen af København.

Det unge content management-firma Web500 startede i Symbion-kuvøsen på Østerbro. Her kunne den unge virksomhed udvikle sit produkt, der er en række værktøjer, en samling af programmer til at udvikle og administrere web-aktiviteter.
Som det heldigvis går med børn, også i IT-verdenen, vokser de sig store, og pladsen i Symbion blev for trang. I dag er inkubator-barnet flyttet til en ny adresse i den gamle handelsskolebygning på Nansensgade i København. Her har de 30 ansatte virkelig fået plads til at baske med vingerne, selv om det sprogbillede er ubehageligt realistisk/lige lovlig aktuelt, når man mærker afgrundens svimlende sug fra den helt åbne trappeopgang, der godt kunne have brugt et lidt højere gelænder. Computerworlds højdeforskrækkede fotograf foretrak i hvert fald bagtrappen og elevatoren, da Web500 fredag holdt housewarming på 7. og 8. etage.
Udsigten er en af byens bedste, men det har udviklerne ikke meget sans for. De sidder bag nedrullede persienner og koder, forklarer direktør Kenneth Hallingskov, som startede virksomheden sammen med Rasmus W. Andersen og Kim Andersen.
Men skulle udviklingsfolket kigge op fra skærmene, er der andre ting at lave, end sidde og kigge ud over byens tage og tårne. De kunne for eksempel slænge sig i tv-stuen foran kæmpefjernsynet og tage et spil på PS2-konsollen. Det er godt at have et rum til at afreagere i. Ellers løber de bare omkring og larmer og kaster med deres amerikanske fodbold, sukker direktøren.
I Web500-betyrelsen sidder en af dansk industris grand old men, Birger Riisager, som i mange år var direktør for F.L. Schmidt. Som bestyrelsesformand for en virksomhed i den såkaldt nye økonomi, har han fundet helt nye strategiske udfordringer, siger han.
- I FLS opererede vi med planer, der strakte sig over flere år. En virksomhed som Web500 skal kunne reagere i markedet fra uge til uge. Det er spændende, siger Birger Riisager.
Web500 har referencekunder blandt de største virksomheder i Danmark, som Radiometer, Danfoss og Haldor Topsøe og internationale som Ericsson og Thyssenkrupp.

Billedtekst: - De sparker r.., derfor skal de have et karatespil til deres PlayStation, siger Jens Kjærum, Sales Manager hos Framfab. Han havde taget Tekken 3 med som gave til udviklernes hobbyrum. Framfab samarbejder med Web500.

Billedtekst: - Vi har valgt at satse på Web500-systemet, siger Account Manager Brian Debel fra den norske CRM-udvikler Superoffice. Superoffice har købt systemet som en international løsning. Web500 bruger i øvrigt Superoffice som CRM-system, så Brian Debel kunne slappe af og nyde vin, kanapeer og udsigt uden ar bekymre sig om at sælge.

Fotos: Torben Klint

Computerworld til reception




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere