Vejen væk fra leverandørsvigt

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 5. november 2001.


Dansk Dataforening vil fortsætte samarbejdet med IT-branchen, men samtidig styrke sin egen udveksling af erfaringer.

Gabestok. En web-baseret udhængning af "besværlige" IT-leverandører.
Det var indtrykket af den løsning, som stod tilbage efter Dansk Dataforening havde offentliggjort resultaterne i en ekstra undersøgelse af problemer med IT-leverancer. En undersøgelse der supplerer den årlige "IT i Praksis", der også laves sammen med PLS Rambøll Management.
Men Dansk Dataforenings formand Per Buchwaldt mener, at gabestokken er en overfortolkning af foreningens arbejde med at styrke erfaringsudveksling. Og i det hele taget peger han på, at en fortsættelse af det hidtidige samarbejde med branchens virksomheder i IT-Brancheforeningen er helt afgørende for at få løst problemerne med leverandørsvigt.
Mere end papir
Omvendt mener han heller ikke, at den ekstra undersøgelse bare er endnu en tilføjelse til de mange sider i IT i praksis, hvor udviklingen i det problematiske forhold mellem kunder og leverandører af IT-løsninger de seneste år er blevet beskrevet. Per Buchwaldt understreger, at den ekstra undersøgelse peger på nogle nye løsningsmuligheder.
- For eksempel påpeger et overvældende flertal af de IT-chefer, der har deltaget i undersøgelsen, at der er et behov for at certificere projektledere. Det er jo netop noget, hvor begge parter sammen kunne prøve af finde en form til sådan en certificering, siger Per Buchwaldt og fortsætter:
- Vi har inviteret brancheorganisationerne til en dialog, som vi vil gå i gang med stille og roligt. Så kan vi se, hvad vi har af fælles behov og hvordan vi løser dem.
Misforståelsen
Per Buchwaldt er til daglig IT-chef hos Carl Bro Gruppen, og han mener, at arbejdet for at gøre branchens virksomheder bedre til leverancer jo også handler om at dygtiggøre kernemedlemmerne i Dansk Dataforening, de IT-professionelle. Netop derfor vil han samtidig styrke udvekslingen af erfaringer mellem de IT-professionelle.
- Det er nok her misforståelsen med gabestokken er opstået. Men erfaringsudveksling er altså det grundlag, som Danske Dataforening har eksisteret på i over 40 år.
- Styrkelsen skal blandt andet bestå i at bruge internettet meget mere. Og når der så ikke er tale om en gabestok, så er det fordi, at der kun er adgang for en begrænset gruppe til denne erfaringsudveksling om for eksempel problematiske IT-leverancer, fortæller Per Buchwaldt.
Net-debat
De virksomheder, der måtte blive omtalt i sådan en erfaringsudveksling, vil også blive inddraget. Dermed bliver formen mere en lukket debat snarere end en offentlig udhængning.
Det er da heller ikke kun, når det handler om problematiske IT-leverancer at Dansk Dataforening i højere grad vil udveksle erfaringer på internet. Nettet skal bruges meget mere som et værktøj i Dansk Dataforening.
- Derudover arbejder vi målrettet sammen med IT-Brancheforeningen på at erstatte de gamle K18 og K33 standardkontrakter for det offentliges IT-indkøb. Men der findes ingen genveje, så vi rister ikke nogen, hvis vi ikke har en løsning klappet og klar, når "IT i Praksis 2001" kommer på gaden næste år, siger formanden for Dansk Dataforening Per
Buchwaldt.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist - ServiceNow (Thirdera)

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test manager med agilt mindset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere