XP-offensiv i små virksomheder

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 5. november 2001.


Ingram Micro bliver OEM distributør. Kampagne rettes mod private.

Microsoft har fra 1. november udnævnt Ingram Micro til OEM-distributør i Danmark. Det sker som en del af softwarekoncernens indsats for at få så mange små danske virksomheder som muligt til at købe det nye styresystem Windows XP.
Med status som OEM-distributør får Ingram Micro mulighed for at sammensætte nogle attraktive tilbud til mindre forhandlere. Det er den type forhandlere, som i langt de fleste tilfælde er kunder hos Ingram Micro, fordi distributøren både har det store udbud af mærkevare pc'er og attraktive muligheder for kreditgivning.
- De små virksomheder bruger for 75 procents vedkommende Windows 98. Derfor vil vi styrke salgsindsatsen over for de mindre virksomheder markant med Windows XP.
Flere tiltag på vej
Det siger salgsdirektør Niels Appel, der har ansvaret for salget til de mindre virksomheder i Danmark. Han understreger, at der vil komme flere tiltag, som er specielt rettet mod at skabe større afsætning til de mindste virksomheder.
- Et af de første initiativer er en bundling af produkter fra Compaq, Navision og Microsoft. Det bundlede produkt er særlig rettet mod de 16.000 virksomheder, der hvert år starter i Danmark, siger Niels Appel.
Microsofts hovedargument for salg af Windows XP til erhvervslivet er sparet tid. Ved at opgradere til Windows XP sparer en gennemsnitlig pc-bruger årligt, hvad der svarer til en arbejdsuge eller 40 timer.
Beregningen bygger på, at Windows XP får en pc til at crashe langt mindre end hidtil ligesom startproceduren og start af programmer afvikles meget hurtigere. Salgsargumenterne ved Microsofts præsentation af Windows XP i Danmark var ellers i høj grad rettet mod private forbrugere.
- Windows XP bygger bro mellem effektiviteten på arbejdspladsen, som vi kender fra Windows NT, og så al den skæg og ballade, man bruger en hjemme-pc til. Det er perspektivet i fusionen af DOS og NT, sagde administrerende direktør Klaus Holse Andersen fra Microsoft Danmark ved præsentationen.
Han mener, at en million af de tre millioner pc'er i Danmark kan køre Windows XP.
Den danske udgave af Windows XP kommer på gaden den 27. november og i uge 46 starter Microsoft en reklamekampagne på tv, der er målrettet salget til de private forbrugere. Marketingchef i Microsoft Danmark Rene Crone venter, at mellem 10 og 15 procent af Microsofts danske markedsføringsbudget bliver brændt af på lanceringen af Windows XP.
Læs om pc-salget på side 28

Billedtekst: Det er Niels Appel, der har ansvaret for salget til den store gruppe af mindre danske virksomheder. Og han peger på, at de mindre virksomheder typisk køber ind hos Èn forhandler og gerne i lokalområdet.

Boks: strid om licensregler
Microsoft går for vidt
Allerede inden Windows XP kom på gaden var softwarehuset havnet i åben krig med både erhvervskunder og forbugerorganisationer. Det er licensreglerne, der er stridens æble.
Det er især de upopulære ændringer i betingelserne for volumensalg til store kunder, der giver ballade. Meget store multinationale virksomheder har i Storbritannien og USA bedt myndighederne skride ind, fordi de mener, at Microsoft nu er gået for vidt.
Analytikere forudser, at denne utilfredshed kan være dråben, der kan få disse virksomheder til at satse på at give alternativer som Sun Microsystems Star Office den kritiske masse, der skal til for at udvikle softwaren til en reel konkurrent. jh




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere