Bærbar fra HP kører 24 timer på batteriet

Løber din bærbare pc hele tiden tør for strøm? Så vil HP's nyeste bærbare computer måske være noget for dig. Den kører 24 timer på en opladning, og den lange batterilevetid er endda kommet bag på HP.

Ifølge HP er det lidt af en verdensrekord, EliteBook 6930p har leveret.

Den bærbare computer har nemlig ifølge HP's beregninger klaret 24 timers uafbrudt brug på en enkelt opladning.

- Vi vidste godt, at den kunne klare sig længe uden en stikkontakt. Men at den kunne klare hele 24 timers uafbrudt brug, kom faktisk lidt bag på os, forklarer Henrik Johansson, markedschef hos HP.

Den høje batterilevetid skyldes, at computeren er udstyret med et såkaldt Ultra-Capacity batteri, der er mere holdbart end nuværende batterier.

Desuden er skærmen ikke en LCD-model, men derimod en mere strømbesparende LED-skærm. Samtidig er harddisken flashbaseret, en SSD (Solid State Disk), der ikke kræver ligeså meget strøm som sine mekaniske fætre.

Ekstrem pc til ekstreme omgivelser

Den lange batterilevetid er ikke det eneste, der er ekstremt ved den bærbare computer. Ifølge HP kan den klare høj fugtighed, op til 60 graders varme og 29 graders frost.

Der forlyder ikke noget om, hvordan batteriet påvirkes af at befinde sig i polaragtige omgivelser. Normalt aflades batterier nemlig hurtigere i frostvejr.

HP EliteBook 6930p vejer lidt over to kilo og er udstyret med en 14,1 tommer skærm. Computeren er ude i de danske butikker til oktober, men priser og konfigurationer er lige nu ukendte.

Der findes dog også en almindelig version af HP EliteBook 6930p, der kan køre 17 timer på batteriet, og den sælges allerede i Danmark. Med den billigste konfiguration er prisen 8.700 kroner, så den ekstreme "24-timers-version" får nok et par tusindlapper ekstra klasket på prisskiltet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere