Artikel top billede

Finansministeriets digitaliseringschef, Lars Frelle-Petersen, slår koldt vandt i blodet, efter en ny kritisk Rambøll-undersøgelse af statens it-projekter.

Statens it-strateg slår hul i ny skandale-frygt

De statslige it-skandaler er på vej under kontrol, forsikrer statens it-overhoved. En ny Rambøll-rapport viser ellers modsatrettede tendenser.

Finansministeriets digitaliseringschef, Lars Frelle-Petersen, slår iskoldt vand i blodet i kølvandet på en undersøgelse, som Rambøll Management og Dansk IT har foretaget, omkring de statslige myndigheders syn på en mere centraliseret styring af statens fremtidige it-projekter.

Digitaliseringschefen undrer sig over Rambøll-undersøgelsen, der er publiceret i årsbogen IT i Prakis 2010. Her viser det sig nemlig, at flertallet i statens it-svage ministerier og styrelser frygter for, at de nye statslige initiativer ikke vil hindre, at staten også i fremover fremstår som en it-skandale-magnet.

"Jeg synes, vi skal implementere den samlede nye løsningsmodel, før vi evaluerer resultatet. De foreslåede initiativer skal ses som en samlet pakke og er tænkt som en hjælp til, at ministerierne skal blive bedre til at gennemføre deres digitaliseringsprojekter," svarer Lars Frelle-Petersen på Rambøll-undersøgelsens konklusioner.

Spørg og du skal få svar
Lars Frelle-Petersen var hovedarkitekten bag den tværministerielle rapport "Professionalisering af arbejdet med it-projekter i staten", som har til hensigt at reducere antallet og omfanget af løbske it-projekter i det offentlige.

Han understreger over for Computerworld, at enkelte spørgsmål i Rambøll-undersøgelsen er stillet forkert.

"Der er jo ikke, som Rambøll fejlagtigt og måske noget tendentiøst har spurgt om, tale om en 'central statslig portefoliostyring af udviklingsprojekter'," lyder hans svada mod undersøgelsens metode.

Bred opbakning
Samtidig fortæller Lars Frelle-Petersen, at der i hans optik har været en bred opbakning til at gennemføre de nødvendige indgreb fra både de implicerede ministerier samt fra de private danske virksomheder, der har bidraget med råd og vejledning i rapporten.

"Flere af de foreslåede initiativer er med succes blevet implementeret i forskellige offentlige og private virksomheder," fastslår Lars Frelle-Petersen.

Lige nu er de statslige enheder som eksempelvis ministeriernes projektkontor ved at blive sat sammen, hvorefter den nye statslige it-projektmodel vil have virkning og være forpligtende at implementere for ministerier og styrelser i begyndelsen af 2011.

"Vi vil i god tid inden tage fat i ministerierne og informere dem om ændringerne," bedyrer Lars Frelle-Petersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere