Artikel top billede

IDC Nordic-direktør Per Andersen spår, at teleselskaberne nu er klar til cloud computing

Nu er dit teleselskab klar til at satse på cloud

TDC Hostings kanalaftale med Microsoft er fornuftig og forventelig, mener analysehuset IDC. Der er dog stadig et missing link i kanalstrategien.

I kølvandet på TDC Hostings aftale med Microsoft om salg af it-gigantens online-produkter peger direktør Per Andersen fra analyseinstituttet IDC Nordic på, at en aftale af den størrelsesorden både er forventelig og fornuftig.

"TDC's og andre teleoperatørers mangeårige ambitioner om at komme ind på it-markedet sker nu. For cloud-services og -markedet er jo nyt og hastigt voksende, og det kan man jo ikke ligefrem sige om det traditionelle telemarked, hvor vækstraterne er meget mindre," siger Per Andersen til Computerworld.

"Det virker jo eksempelvis mere logisk, at teleselskaberne går ind på cloud-markedet frem for, at el-selskaberne begynder at sælge bredbånd. Det skyldes, at teleselskaberne har infrastrukturen til at hoste data i skyen," siger Per Andersen og forklarer, at flere teleselskaber givetvis vil følge i hælene på TDC Hosting.

Læs også: Er banker og teleselskaber de nye cloud-udbydere?

Spred æggene i flere kurve

IDC-direktøren peger på, at det også er yderst fornuftigt, når TDC Hosting-direktør Jesper Bak Olesen pointerer, at det danske hosting-selskab ikke udelukkende går efter Microsoft-salg.

Selskaber som Google, IBM og andre sky-spillere er også velkomne til at bruge TDC-datacentret som kanal til at få afsat deres cloud-produkter.

"Teleselskaberne vil ikke lægge alle æg i én kurv, og vi vil generelt se mere til den slags kanal-strategier mellem store spillere. Forretninger fungerer nu bedst, når kunder og sælgere er i dialog," forklarer Per Andersen, som derfor også er positivt indstillet over, at TDC Hosting tilbyder dansk support med i Microsoft-pakken.

Integrationsdebat i skyen

Selv om IDC vurderer, at teleselskaberne i mange sammenhænge er en perfekt kanalpartner til store it-selskaber, så halter samarbejdet muligvis på ét punkt.

"Man skal huske på, at TDC og andre teleselskaber nok ikke er de største systemintegratorer mellem cloud- og offline-produkter, og det er noget, der optager virksomhederne i høj grad," siger Per Andersen.

Bekymringerne omkring systemintegration henter Per Andersen i IDC's egne analyser og interviews med erhvervsledere, der i mange tilfælde efterspørger netop integrationen.

"Det er jo godt, at man meget prisbilligt kan købe en genial service ude i skyen, men hvordan får man den til at fungere sammen med resten? Derfor kunne der sagtens opstå et marked for den slags systemintegrationer på tværs af applikationerne," lyder det fra Per Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere