Sådan afslører du bots på din pc

Med et lille værktøj kan du afsløre, om ondsindede bots har gemt sig som ubudne gæster på din computer. Download programmet gratis her.

Såkaldte bots er ondskabsfulde skabninger, der muntrer sig ved at lege gemmeleg på din computer og tappe dens ressourcer.

De kan komme ind på pc’en via bagdøre og kan i nogle tilfælde fjernstyres til at bruge computeren til angreb på websider, det som også kaldes DDoS-angreb.

Her bruges en hær af inficerede computere til at rette voldsom trafik mod en webside, indtil den går ned.

Selv om bots ligger skjult på computeren, kan du godt finde dem, selv hvis de har sneget sig forbi dit antivirusprogram.

It-sikkerhedsfirmaet Trend Micro har nemlig udviklet programmet RUBotted, der scanner din harddisk for de ubudne gæster.

Programmet er i øjeblikket i beta og gratis at downloade. Hvis det finder bots på din computer, kan det også fjerne dem, uden det koster dig en krone.

RUBotted kører side om side med dit nuværende antivirusprogram. Download betaversionen af RUBotted her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere






White paper
Rapport kortlægger de 13 bedste muligheder for at sætte turbo på din cloud computing