Torsdagstippet: Strøm på ferien

Rigtigt mange danskere kører hvert år på vinter- eller sommerferie i bil. Samtidig slæbes der elektronik med som aldrig før, men den slags kræver strøm. Denne uges torsdagstip handler derfor om aldrig at løbe tør.

Måske er det bare os på PC Worlds redaktion, men når vi tager på ferie bugner kufferten næsten lige så meget af elektronik som ferietøj.

Men med tiden er der simpelthen bare blevet flere uundværlige ting der skal med. Det gælder selvfølgelig telefonen, GPS'en, den bærbare computer samt MP3-afspilleren og de trådløse høretelefoner.

Fælles for alle enhederne er, at de skal have strøm. Det kan være et problem i bilen, men heldigvis findes der flere løsninger på den slags problemer - og uden at du skal bygge bilen om.

Her er tre af de nemmest tilgængelige løsninger.

USB-strøm fra bilen

Mange PDA'ere, mobiltelefoner og Bluetooth-headsets kan oplades direkte gennem deres USB-port. Det er smart, for ved at oplade med USB kan du slippe for at slæbe flere forskellige ladere med.

Og kan dit produkt lades over USB, så kan du for under 100 kroner erhverve dig en omformer fra bilens cigarettænder til et USB-stik. Har du allerede en GPS-navigator, er der stor chance for at du kan anvende opladeren fra den til din telefon eller dit headset.

Det største problem er nok at du hurtigt kan løbe tør for stik, men heldigvis sælger de fleste butikker med biltilbehør omformere fra et til to eller tre stik.

USB-strøm fra batterier

Er dit cigaretstik optaget, eller er bilen leveret uden det, så er håbet ikke ude for dig alligevel. Her er løsningen en batteriboks til fire AA batterier, som så leverer strøm til en USB-port.

Vi har prøvet løsningen Lil' Sync fra Pocketpctechs.com med fire kraftige genopladelige batterier, og her formåede den at oplade vores test-PDA to gange og så lidt til. Husk at jo kraftigere batterier du bruger, jo bedre resultat.

Batterierne skal selvfølgelig genoplades af og til, men hvis du alligevel slæber alverdens udstyr med - hvorfor så ikke også en hurtig lader? De bedste af slagsen lader fire batterier af AA typen på to til tre timer.

220V fra bilen

Har du mange produkter der kræver 220 volt med på turen, så kan det være en fordel at investere i en omformer fra 12 volt til 220 volt.

Det er en noget dyrere løsning end hvis du kan klare dig med USB, men til gengæld er den meget alsidig.

Vi har haft en sådan omformer fra danske Umates med ud og køre flere gange, og er overordentligt tilfredse. Det skyldes ikke mindst at omformeren har en indbygget termisk sikring, der slår fra hvis omformeren bliver for varm. En beskyttelse mod at der trækkes for meget strøm igennem samt en funktion der slår omformeren fra før den dræner bilens batteri.

Vores udgave af omformeren tager både 2- og 3-bens stik og kan levere op til 150 watt. Prisen er omkring 400 kroner inklusiv moms. Læs mere hos Umates her.

Stik fra hele verden

Når du i øvrigt er fremme på destinationen, så begynder problemerne med at finde de korrekte vægstik først. Heldigvis kan du her finde et link til alverdens lande og deres mærkværdige stik og strømforhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere