Ventetid på Vista-opgradering

Du kan godt købe Windows XP-maskiner med mulighed for senere opgradering til Windows Vista. Men det koster ekstra - og du risikerer at skulle vente op mod to måneder på dit nye styresystem.

Køb nu, få Vista senere

Der er i skrivende stund tre uger til Windows Vista lanceres over for privatbrugere.

Alligevel har tilbudskatalogerne de seneste måneder flydt over med Windows XP-udstyrede maskiner, der "gratis" eller for et "beskedent beløb" kan opgraderes til Vista, når styresystemet lanceres.

Tilbuddene er udmærkede, hvis du skal have en ny computer nu og ikke kan vente til 30. januar. Eller hvis du gerne vil have en Windows XP-installation at falde tilbage på.

Du skal dog ikke tage imod tilbuddet for at få din Vista-maskine hurtigere og billigere end alle andre.

Ventetid i posten

Der kan nemlig gå op til otte uger, fra du bestiller din Vista-opgradering, til du modtager din opgraderings-dvd med posten fra pc-producenten. I praksis vil det dog gå hurtigere, vurderer divisionschef Nis Bank Lorentzen fra Microsoft Danmark.

Men selv hvis ventetiden halveres, vil du muligvis skulle vente helt ind i marts på dit opgraderingssæt.

Fragt og prisdifference oveni

Der er heller ikke noget at spare ved at vælge et opgraderingstilbud frem for at vente med at købe ny pc, til du kan få den med præinstalleret Windows Vista.

Du betaler i store træk nemlig prisdifferencen mellem den udgave af Windows XP, der ligger på din nye pc og den Vista-opgradering, du bestiller efterfølgende.

Lidt dyrere end nyinstallation

Lad os tage udgangspunkt i, at du køber en computer med Windows XP Home, der i sig selv koster cirka 550 kroner præinstalleret.

I det tilfælde koster det små 500 kroner at opgradere maskinen til Windows Vista Basic.

Dertil kommer, at pc-fabrikanterne tager et par hundrede kroner for at administrere udsendelsen af opgraderings-materialet.

Samlet kommer du altså til at betale godt 1.250 kroner for en XP Home-maskine med opgradering til Vista Basic.

Hvilket efter alt at dømme er en smule mere, end det kommer til at koste at få Vista Basic præinstalleret på sin maskine fra 30. januar.

Kompliceret prisstruktur

- Det er kompliceret at forklare opgraderingspriserne. Derfor har vi udelukkende valgt at reklamere med Vista-opgraderingen på Media Center-udstyrede computere. De koster nemlig ikke noget at opgradere til den tilsvarende Windows Vista Premium, forklarer data-salgschef Jan Kirkedal, El-Giganten.

- I det tilfælde skal kunden blot betale små 200 kroner for fragt og håndtering af opgraderingssættet, siger han.

Mindre opgraderingsbøvl

Endelig skal du huske på, at opgradering fra en Windows-version til en anden kan give teknisk bøvl. Navnlig hvis drivere og andre tilføjelsesprogrammer ikke er på plads.

- Her gør opgraderingsprogrammet det dog lettere for forbrugerne, end hvis de selv skulle håndtere opgraderingen fra bunden, siger Nis Bank Lorentzen fra Microsoft.

Han påpeger, at eftersom producenterne selv skal hjælpe kunder med opgraderingsproblemer, har de en klar interesse i at gøre de udsendte Vista-opgraderings- og driversæt så fejlfrie og komplette som overhovedet muligt.

Hvorved kunderne altså ventes at slippe for de problemer, de kunne opleve ved at håndtere hele opgraderingen på egen hånd.

Husk at du på Vistabloggen fra PC World kan læse meget mere om Windows Vista.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere