Kampen om fremtidens dvd fuser ud

Filmselskabet Warner Bros er på vej med en dvd-skive, der både kan afspilles på Blu-ray- og HD DVD-afspillere. Samtidig er LG klar med en dvd-maskine, der også håndterer begge formater. Kampen om fremtidens dvd-format ser ud til at fuse ud.

Ordet "krig" er blevet brugt flittigt, når kampen mellem de to konkurrerende formater, Blu-ray og HD DVD, skulle beskrives.

De vil begge være forbrugernes foretrukne format, når det gælder dvd-skiver med indhold i high definition. Det handler om de sprøde og krystalklare billeder, som dit HD-ready fladsskærms-tv er parat til at vise.

Krigen mellem de to formater kunne i teorien blive en gentagelse af 1980’ernes kamp mellem VHS og Betamax, hvor forbrugerne blev de største ofre. Men noget tyder på, at det ikke kommer til at ske.

Filmselskabet Warner Bros er på vej med en dvd-skive, der kan afspilles på både Blu-ray- og HD DVD-afspillere. Ifølge New York Times kaldes den Total HD Disc, og den vil blive vist frem for offentligheden i løbet af den kommende uge.

Beslutningen om at skabe en dvd-skive, som virker på begge konkurrerende afspillere, kommer ifølge Warner Bros fordi, det ikke umiddelbart ser ud til, at hverken Blu-ray eller HD DVD er ved at ende, som det gik Betamax. Videoformatet, der bukkede under for VHS.

Samtidig er beslutningen truffet til gavn for forbrugerne, der ikke behøver at bekymre sig om, hvilket format deres nyindkøbte dvd-skive nu er – og om den overhovedet virker med afspilleren derhjemme i stuen.

Modsat Warner Bros har de andre filmselskaber i Hollywood indtil videre valgt side, og de udgiver kun deres HD-film på enten Blu-ray- eller HD DVD-skiver.

Det er ikke kun Warner Bros, som er parat til at hjælpe forvirrede forbrugere. Elektronikgiganten LG har nemlig udviklet en afspiller, der definitivt kan sætte en stopper for den store kamp mellem de to formater. Den kan nemlig afspille alle dvd-skiver, uanset om de kun er baseret på Blu-ray eller HD DVD.

Hidtidige afspillere af HD-indhold har ellers udelukkende været i stand til at håndtere enten Blu-ray- eller HD DVD-skiver. Du kan læse mere om LG’s afspiller hos Computerworld.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere