Danskerne fråser med bredbåndet

Er du en helt igennem gennemsnitlig kunde, så har du ifølge TDC en ADSL-forbindelse på 1,6 Mbit. Til gengæld anvender du blot en brøkdel af den hastighed, for danskerne fråser med bredbåndet.

Danskerne fråser med bredbåndet

Selv om tilbuddene om 20 eller 24 Mbit vælter frem for tiden, så er hovedparten af danskerne, som er kunder hos TDC, tilfredse med et lidt roligere tempo.

Derfor er kun fem procent af TDC's bredbåndskunder udstyret med en bredbåndsforbindelse på over 2 Mbit. Og det på trods af at mellem 40 og 50 procent af kunderne har mulighed for at få den høje hastighed.

Som grafen i højre side viser, er det tilsyneladende heller ikke fordi, at TDC-kunderne endnu fuldt ud udnytter de store forbindelser. Faktisk vokser spændet mellem købt bredbånd og forbrugt bredbånd fortsat.

Men selv om ADSL-linjerne ikke anvendes fuldt ud, så er TDC parat til at skrue op for hastigheden igen, fortæller Kim Frimer, administrerende direktør i TDC Totalløsninger.

TDC har testet VSDL med op til 111 Mbit i en afstand af 500 meter fra centralen. Så vil du have rigtig hurtigt bredbånd over kobber i fremtiden, så skal du huske at spørge ejendomsmægleren, om det nu virkelig passer, at huset kun ligger et stenkast fra nærmeste telefoncentral.

TDC tøver med fiber

Vil du have endnu større hastighed, skal du vælge fiber helt ind i stuen. Men her er TDC endnu ikke helt med. Kim Frimer understreger, at TDC ikke er bange for fiber og faktisk har udlagt knapt 25.000 kilometer fiber.

Samtidig har knapt 50.000 husstande fiber i hjemmet fra TDC. Der er blot ikke sat lys i endnu, fordi TDC vurderer, at forretningen ikke er til det endnu. Noget der kan minde om TDC's udrulning af 3G-netværket, hvor der først blev koblet kunder på længe efter etableringen.

I stedet vil TDC hellere rykke deres elektronik i fordelingscentralerne tættere ud på privatkunderne og derfra levere de hurtige forbindelser gennem ADSL2+ eller VSDL via de eksisterende kobber.

Derfor regner TDC med at levere 50 Mbit til private fra andet halvår af 2007 – og på sigt passere de 100 Mbit. Hvis du altså bor tæt nok på centralen.

Hvis alt det graveri er lidt for analogt for dig, så kan løsningen være WiMAX. Ifølge direktør Kim Frimer er TDC dog ikke helt overbevist om WiMAX-teknologiens evne til at klare forhindringer som huse.

Samtidig er båndbredden begrænset, specielt når der er flere samtidige brugere. TDC vil dog ikke afvise, at der kommer et WiMAX produkt fra dem i 2007, men Kim Frimer mener, at fremtiden er mere lys for HSDPA, der via 3G netværket tilbyder op til 3 Mbit forbindelser.

Vil du vide mere om hvordan den høje hastighed virker, så kan du læse det i PC Worlds gennemgang af ADSL2+ teknologien..

Er du parat til at tage springet ud over de 2 Mbit, så er PC Worlds købeguide til det hurtige internet stedet at starte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere