Spar let 1.000 kroner på elregningen

Der er rigtig mange penge at spare på elregningen ved at slukke computere og tv helt i stedet for at lade dem stå på standby. Helt op til 1.000 kroner kan der spares om året.

Kunne du også godt bruge 1.000 kroner mere til indkøb af julegaver i år?

Pengene kunne du egentlig stå med i hånden, hvis du havde husket at slukke for dine strømslugende apparater i 2006 i stedet for at lade dem stå på standby.

En ny rapport udarbejdet af seniorforsker Kristen Gram-Hanssen fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) viser, at en familie i gennemsnit kan høvle ti procent af elregningen, hvis familiemedlemmerne husker at trykke på afbryderen på væggen, når fjernsynet, computeren og videomaskinen ikke bliver brugt.

Det kan give en besparelse på 1.000 kroner om året.

I alt 30 familier var med i undersøgelsen, og for nogle af familierne kom hele 20 procent af deres elregning fra strømslugende apparater, som bare stod på standby. Så de kunne spare endnu flere penge ved at trykke på afbryderen på væggen.

Hvis det er svært at huske at slukke for apparater på standby, kan man købe standbybegrænsende hjælpermidler i form af strømsparreskinner til computere og fjernsyn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere