Sådan fuppes en svindler

Efter at have modtaget et såkaldt Nigeria-brev lykkedes det en englænder at vende fupnummeret 180 grader. I stedet var det afsenderen, der blev snydt.

Du modtager en e-mail fra en afrikansk mand, der ligger inde med flere millioner kroner på en lukket bankkonto. Det eneste, du skal gøre, er bare lige at hjælpe den stakkels mand med at betale lidt advokatomkostninger, så pengene kan frigives, og du får naturligvis en stor andel. Interesseret?

Sådan kan opskriften lyde på et af de såkaldte Nigeria-breve, der med jævne mellemrum dukker op i indbakken. Udsigten til nogle hurtige penge har lokket flere lykkefugle til at betale store summer, som de aldrig nogensinde har fået igen. Det hele er et stor svindelnummer.

Websiden 419eater.com har fået nok af fupmagerne og har sat sig for at lade dem smage lidt af deres egen medicin. Og det lykkedes over al forventning med en afrikansk svindler, skriver Theage.com.au.

Da webadministratoren med kodenavnet Shiver Metimbers modtog en mail fra manden, svarede han undskyldende, at han desværre havde alt for travlt til at hjælpe med de interessante forretningsplaner.

Englænderen Shiver Metimbers udgav sig for at være leder af Derek Trotter Fine Arts, og al hans tid gik simpelthen med at støtte kunstnere økonomisk. Men hvis den afrikanske mand kendte nogle lokale kunstnere, så kunne det være, at de ville komme i betragtning til en stor pose penge.

Efter lidt e-mailudveksling var alle detaljer på plads: der skulle sendes en kunstgenstand skåret i træ til Derek Trotter Fine Arts.

Shiver Metimbers fortsatte med at køre sit eget svindelnummer længere og længere ud. Hver gang han modtog en trægenstand, blandt andet et klassiskudseende Commodore 64-tastatur i træ (!), tog han et digitalbillede og redigerede i det. På den måde så det ud til, at den første forsendelse var gået i stykker under transporten.

Da han modtog en ny kunstgenstand, manipulerede han også billedet af den, så det lignede, at en meget sulten hamster var gået amok på den.

Da den tredje kunstgenstand dukkede op, valgte Shiver Metimbers at afslutte sit fupnummer, der havde varet i to måneder og inkluderet adskillige e-mailudvekslinger og pakkeforsendelser.

Det gjorde han ved at sende en "officiel" mail fra det engelske politi til afrikaneren. Her stod, at afrikaneren havde handlet med Derek Trotter, som var en notorisk kunstsvindler. Men bare rolig, han var sat bag tremmer nu. Til gengæld havde han solgt kunstgenstandene for flere hundrede tusinde kroner, og der var desværre ikke noget, som politiet kunne gøre for at kompensere afrikaneren.

Ifølge Shiver Metimbers er formålet med at narre svindlerne, at de ganske enkelt kommer til at bruge mange af deres værdifulde ressourcer på selv at blive fuppet, og på den måde har de mindre tid til at snyde tilfældige mennesker med deres egne Nigeria-breve.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere