Den velspillende kaffemølle

Vi kommer ikke uden om at anbefale denne støjsvage lille fyr til pc-brugeren, der gerne vil afspille masser af digitale medie­filer i hjemmebiografen, men som finder ­mediecenter-pc’er for grimme – eller dyre.

Den velspillende kaffemølle

Siden denne medie-jukebox landede på redaktionen, har den udelukkende været kendt som “kaffemøllen”.

Uagtet at enkelte argumenterer for, at den mest af alt ligner en el-kedel. Dette skal ikke opfattes som tom hån; tværtimod letter vi herfra på hatten for designernes mod til at føre et radikalt anderledes design ud i livet.

TviX’en måler blot 13,1 og 18,5 centimeter i henholdsvis diameter og højde og fylder således ikke unødigt op i stuen.

For det er naturligvis her, den skal stå til daglig, når man har fyldt den op med film og musik via USB-stikket eller netværksforbindelsen.

Fra foto til HD video

Fronten brydes kun af et lysstærkt LCD-display, mens man på bagpanelet finder et større antal stik, der gør enheden i stand til at vise JPEG-billeder og afspille MP3-, WMA- samt Ogg Vorbis-filer.

Udover en række MPEG-formater og DivX kan den også afspille WMV, XVid og endda Windows Media Video HD i formater hele vejen op til 720p og 1080i i fuld opløsning via komponent- eller DVI-udgangen.

Har man rippet en dvd-film over på harddisken som ISO-fil, spiser den såmænd også den råt og viser filmen nøjagtig, som hvis man så den på sin dvd-afspiller.

Inklusive digital surround via koaksial- eller optisk udgang. Imponerende, egentlig.

Ekstern harddisk med meget mere

Endelig kan enheden også fungere som helt almindelig USB- eller netværksopkoblet harddisk.

Her er desuden to ekstra USB-stik, så man kan tilslutte ekstra lagringskapacitet, hvis den monterede harddisk ikke er nok i længden.

I vores minitest afspillede enheden uden ballade både WMA- og DivX-filer samt en håndfuld HD video-klip i henholdsvis 720p og 1080i.

Det interessante var, at selv HD-filerne kørte som en drøm, helt uden hverken ryk eller de belastende codec-fejlmeddelelser, man sædvanligvis oplever, når man prøver den slags på en almindelig pc.

Ikke for nybegyndere

Største anke ved produktet er, at selv om manualen faktisk prøver at hjælpe sin bruger med mange gode tips, så berøres enkelte funktioner kun overfladisk, og de færreste kommer således uden om at prøve sig lidt frem.

Heldigvis støttes man af en udmærket fjernbetjening samt en overskuelig og lynhurtig grafisk bruger­grænseflade.

Samlet kommer vi altså ikke uden om at anbefale denne støjsvage lille fætter til pc-brugeren, der gerne vil afspille digitale mediefiler en masse i hjemmebiografen, men som synes, at de fleste mediecenter-maskiner er for grimme – eller dyre.

Har man derimod ikke mod på at hygge sig med en smule netværksopsætning eller USB-transport af mediefiler, skal man nok vælge et andet produkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere