Frem med pod'en

Selv de store højttalerfabrikanter er ved at komme med på vognen, så hele rummet får glæde af MP3-afspilleren. Vi giver et overblik og anmelder tre vidt forskellige højttalerløsninger.

Frem med pod'en

Tidligere ville de etablerede højttalerproducenter ikke røre markedet for komprimeret digital lyd med en ildtang. Dels af frygten for ikke at blive taget seriøst, dels fordi en hårdt komprimeret lydfil får selv den bedste højttaler til at pippe som en selvmordstruet gråspurv.

MP3-afspillernes fremmarch har dog givet genlyd i audioverdenens elfenbenstårne, og i takt med at stadig flere anvender de små afspillere som basis for rene audioløsninger, har en række af de store fabrikanter nu regulære MP3-højttalere på gaden.

Imidlertid er verden skruet sådan sammen, at selv om andre end Apple klarer sig rigtig flot på MP3-markedet, så vil højttalerfirmaerne hellere lege med markedslederen end med nummer to og tre.

Derfor er MP3-højttalerne fra Bose, Jamo, Klipsch og JBL med flere først og fremmest målrettet iPod – både designmæssigt og praktisk med dockingstation til iPod. Med undtagelse af Bose Sounddock har alle sættene dog også 3,5 mm AUX-indgang, så man kan slutte dem til computeren eller afspillere fra andre fabrikanter end Apple.

Man kan også få MP3-højttalere produceret af mere traditionelle pc-tilbehørsfabrikanter som Logitech, Altec-Lansing eller Creative Labs.

MP3-egnede højttalere kan deles op i tre hovedtyper, og vi har nedenfor testet en repræsentant for hver af kategorierne og givet karakter på deres egne præmisser.

De mindste sæt giver ikke den store lydoplevelse, men er til gengæld så små og lette, at de kan ligge i forreste rum på en rygsæk. Man har typisk mulighed for at vælge batteridrift foruden 220 volt.

Creative har nok et af markedets største udvalg i denne genre, og vi har her testet firmaets mest alsidige model, der lige så vel kan bruges sammen med en notebook som med en MP3-afspiller.

Dernæst kommer større sammenbyggede sæt som eksempelvis Bose Sounddock eller den testede SX 2000 fra Kensington. Her er lyden markant bedre end på de små sæt, men produkterne er også dyrere og knapt så mobile som deres kompakte babybrødre.

Ganske få – som eksempelvis Altec-Lansings iM7 – har mulighed for batteridrift, men ellers hænger man på lysnettet.

Endelig findes store, flerdelte sæt i både 2.1, 5.1 og 7.1-udgave, nogle endda med decideret dockingstation til iPod eller bekvem AUX-indgang.

Her er lyden klasser bedre end i de mindre sæt, men prisen er også herefter, og endelig er sættene i den grad stationære. Et godt eksempel er det testede sæt fra Jamo.

Lyt efter

Lyt efter
Der er en lang række spændende MP3-højttalere på markedet. Mange er målrettet iPod og sælges også via www.apple.com/dk/ipodstore.

Her er udvalget stort, til gengæld er prisen gerne højere, end hvad man kan finde de samme produkter til andre steder.

Af gode produkter i den kompakte produktgruppe skal nævnes de tre som du ser til højre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere