Forskningsdatabase relanceret

Den danske database over forskning på universiteterne og højere læreranstalter, forskningsdatabase.dk, er blevet shinet op, så den bedre kan bruges til den samlede indgang til den fremmeste danske viden.

Vidensamfundet handler blandt andet om muligheden for nemt at udveksle informationer mellem personer og virksomheder, så der kan blive skabt nye forbindelser, ideer og nye produkter. En brik i det billede er dansk forskning, som den bliver bedrevet på universiteter, sektorforskningsinstitutter og højere læreanstalter.

Adgangen til den forskning kan offentligheden få via forskningsdatabase.dk, der er udviklet under Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek (DEF) initiativet, som Videnskabsministeriet står for.

Forskningsdatabase.dk er i dag blevet relanceret i en forbedret form med flere søgefunktioner til onlinebrugerne og nye faciliteter til de institutioner, der vil lægge materiale ind i databasen.

Den gratis forskningsdatabase.dk gør det muligt at få baggrundsinformation om forskningspolitiske drøftelser og prioriteringer samt finde lokal ekspertise inden for et fagområde. Brugerne kan også se, hvad den enkelte forskningsinstitution har på programmet.

Endelig er det muligt at få tjekket oplysninger om litteratur om et bestemt emne, af en bestemt person eller fra et navngivet institut.

Få et kig ind i summen af dansk viden her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere