Ny billed-virus opdaget

Antivirus-firmaet McAfee Security har opdaget en virus, der ikke nøjes med at sprede sig via eksekverbare filer. Den kobler sig på billedformatet JPEG. Foreløbigt er virusen uskadelig, men McAfee frygter for nye varianter.

OPDATERET: Beklageligvis var en vigtig oplysning ikke kommet med i første udgave af artiklen, nemlig at en pc kun kan blive inficeret via et websted, såfremt pc'en allerede har stiftet bekendtskab med virussen. Det er nu rettet. Red.

Den måtte jo komme ? en virus der spreder sig, hver gang man aktiverer en billedfil. Nu har anti-virusproducenten McAfee opdaget den første virus, der dokumenteret kan sprede sig via billedfiler i formatet JPEG ? og ikke kun via eksekverbare filer.

Virusen blev opdaget torsdag og bliver kaldt W32/Perrun. I første omgang ankommer virusen til en pc via en eksekverbar PE fil på 11,780 byte. Når filen bliver aktiveret, spreder den kode ned til registreringsdatabasen.

Hver gang pc-brugeren kører en JPEG-fil, bliver den inficeret med W32/Perrun ? og det sker kun fil for fil i takt med, at de bliver eksekvereret.

Men det betyder, at såfremt en netbruger besøger en webside med inficerede billedfiler, kan han få sin pc yderligere inficeret. Det kræver dog, at pc'en allerede er inficeret med virussen.

McAfee Security understreger, at virusen ikke gør nogen skade ud over at sprede sig selv. Men selskabet påpeger, at det kun er et spørgsmål om tid, før en virusprogrammør modificerer spredningsmetoden og sætter en virus i stand til at forårsage deciderede ødelæggelser.

Læs mere om W32/Perrun hos McAfee.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere