Hurtig og effektiv dansk sikkerhed

Nem og hurtig løbende sikkerhedskopiering, men bruger­venligheden er så som så.

Hurtig og effektiv dansk sikkerhed

Selv om det ikke er ulovligt – blot virkelig dumt – at miste ti års familiebilleder, budgetter og breve på grund af manglende backup, så bærer ulykken straffen i sig selv.

Omvendt er det så omstændeligt at sikkerhedskopiere 50 eller 100 gigabyte data, at det sætter en naturlig grænse for, hvor ofte man orker det. Men selv med sikrede data tager det stadig et par dage at genetablere sin computer efter nedbrud eller hardwareskift.

Her kommer AMS-softwaren fra det danske firma Flenik ind i billedet med muligheden for at gemme komplette eller delvise spejlinger af mapper, drev og hele computere. Det er der også andre programmer, der kan, for eksempel Symantecs Norton Ghost.

Det særlige ved AMS er, at programmet også kopierer åbne og låste enkeltfiler som for eksempel registreringsdatabasen eller Outlooks pst-filer på kontinuerlig basis.

Hurtig og automatisk kopi

AMS fungerer ved, at man – når den indledende kopi er oprettet – synkroniserer sin kopi med kildeindholdet med sekunders eller minutters mellemrum, så kun de rettede data ændres.

Dette kan foregå helt automatisk, så synkroniseringen kører løbende fra maskinen startes til den slukkes, endda med et nærmest umærkeligt træk på processoren. Det gør det oplagt at vedligeholde en komplet kopi af alle data på sin computer på en 3,5" harddisk i et eksternt kabinet.

For bryder den primære disk sammen, kan man i store træk blot udskifte den defekte disk med kopien, og så kører computeren videre, som intet var hændt. Det kan dog ikke helt erstatte en komplet backup på for eksempel dvd, for kommer der virus på dit system, vil den konstante backup også hurtigt blive smittet.

Man kan også kopiere over netværk og dele kopiplads mellem computere, så identiske applikationer og operativsystemer kun optager plads én gang, selv om data stammer fra forskellige maskiner.

Sikkerhedskopier kan krypteres helt eller delvist, men kan dog låses op uden password med en anden AMS-udstyret computer, så her er ikke tale om professionel sikkerhed.

Frem med læsebrillerne

Alt i alt er AMS dog spækket med funktioner, og det er både programmets styrke og svaghed. De fleste vil hurtigt lære at betjene de basale muligheder – så som den ekstremt nyttige totalkopi.

Men vil man meget mere end det, skal man være indstillet på at bruge en aften i selskab med den grundige HTML-baserede vejledning. Ellers kommer man ikke ind på livet af de mange forkortelser, genveje og DOS-agtige kommandoer, der giver adgang til de mere avancerede indstillinger.

En tæt integration mellem hjælpefunktionen og selve programmet gør det ganske vist let at finde relevant information, men teksten er så teknisk tung og spækket med forkortelser, fagudtryk og krydsreferencer, at det vil skræmme mange væk. Producenten indrømmer da også, at man endnu ikke har fundet den rette balance mellem informationstæthed og tilgængelighed, så mon ikke dette punkt forbedres over tid.

Samlet set er det dog et virkelig brugbart og nyttigt produkt, Flenik sender på gaden i løbet af marts måned, og kun den undertiden kryptiske tilgængelighed afholder os fra at finde topkarakteren frem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere