Om få dage træder kandidat nummer 100 ud af IT-højskolen. Han hedder Jens Andersen og har allerede fået job, før han får sit eksamensbevis. Med sin cand.it i softwareudvikling har han fået job som konsulent hos firmaet IT-Practice.
Jens Andersen er ikke den eneste IT-kandidat fra IT-højskolen, der oplever, at hans uddannelse kan bruges til noget på arbejdsmarkedet. Det viser en lille undersøgelse, IT-højskolen har foretaget blandt sine kandidater.
60 cand.it'er har deltaget i undersøgelsen. Heraf har 40 fået job som lønmodtagere, og seks har valgt at starte deres egen virksomhed. Herudover er to på barselsorlov og 12 foreløbig arbejdsløse.
Jobbene har IT-kandidaterne fundet på større virksomheder som Computer Associates, ATP-huset, Mærsk Data, Oticon, Danske Bank og Deloitte Consulting samt i organisationer som Danmarks Radio, Telestyrelsen og DSB.
Det specielle ved IT-kandidaterne er, at de kombinerer en bacheloruddannelse i et hvilket som helst fag med IT-overbygningen cand.IT. Altså for eksempel biologi, fransk eller jura.
Overbygningen har flere forskellige linier. De mest populære er softwareudvikling, e-handel samt linien design, kommunikation & medier.
De første cand.it'er blev udklækket i sommeren 2001, og for tiden er næste kuld på vej ud.
I Vestdanmark findes også en cand.it-uddannelse, IT-Vest. Den foregår i et samarbejde mellem fire uddannelsesinstitutioner.
Her oplyser uddannelseschef Lena Bundgaard Mortensen, at godt 600 studerende er i gang med enten en kandidat-, master- eller diplomuddannelse i IT. IT-Vest undersøger ikke, hvordan det arter sig med beskæftigelsen for IT-kandidaterne.