Og årets robotpris går til...

I Japan er der planer om at stifte en særlig pris, der hvert år skal uddeles til de nyeste om mest revolutionerende robotter.

Japanerne er pjattede med robotter i alle afskygninger, og robotindustrien arbejder på højtryk for at skabe nye og bedre modeller.

Det har fået de japanske myndigheder til at overveje at stifte en årlig pris, der skal fejre robotterne og de mange kræfter, som bliver lagt i udviklingen af maskinerne.

Ifølge den japanske avis Yomiuri Shimbun er det på tale at uddele fire priser i forskellige kategorier. Den første kategori vil omfatte industrielle robotter, som eksempelvis kan svejse eller male, mens en anden kategori vil tage sig af servicerobotter, der kan gøre rent eller foretage opgaver af sikkerhedsmæssig karakter.

Der er samtidig blevet plads til en kategori for robotter, der bruges i særlige miljøer, eksempelvis under redningsaktioner. Til slut vil robotter udviklet af små eller mellemstore firmaer desuden få sig en pris.

Fra juli vil kandidaterne kunne melde sig til konkurrencen om at blive årets robot, og et panel af eksperter vil bedømme deltagerne. De fire vindere vil blive offentliggjort under en ceremoni sidst på året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere