Keyword Danmark trodser ordre fra Realnames

Da Realnames drejede nøglen om, fik internetvirksomhedens partnerselskaber omgående instrukser om ikke at sælge flere keywords. Men Keyword Danmark mener at have grundlag for at fortsætte salget til trods for, at Realnames' grundlægger har erklæret teknologien for død uden Microsoft.

Computerworld Online skrev torsdag i sidste uge om, at flere virksomheder fortsat er blevet tilbudt at købe de såkaldte internet keywords på trods af, at Realnames, der driver systemet, lukkede for to uger siden. Det er i direkte modstrid med de instrukser, Keyword Danmark har modtaget fra Realnames i USA, der omgående meddelte deres partnere, at salget skulle stoppe.

I en e-mail til Computerworld Online, skriver Realnames? kundeservice:

? RealNames drejede nøglen om den 13. maj som meddelt. Vore partnere blev med det samme beordret til ikke at sælge flere keywords. Det er ikke længere muligt at registrere keywords i Realnames? system.

Da Keyword Danmark er Realnames? agent i Danmark, har Keyword Danmark modtaget instruksen om ikke at sælge flere keywords.

Alligevel skriver flere læsere til Computerworld Online, at de fortsat bliver kontaktet af sælgere fra firmaet Abesee.com, der ejes af Keyword Danmark, som forsøger at afsætte keywords.

Da Computerworld Online ringede til Abesee.com for at spørge, om de stadig sælger keywords, nægtede sælgeren at svare direkte på spørgsmålet, men henviste blot til Keyword Danmarks hjemmeside.

Her fremgår det, at "keyword funktionaliteten fortsætter". Vi spurgte sælgeren, om det betyder, at Abesee.com også fortsætter med at sælge. Til det svarede sælgeren blot: "Ingen kommentarer" og henviste til firmaets direktør.

Computerworld Online har siden torsdag forsøgt at få fat i direktør for Keyword Danmark og Abesee.com, Thomas Kruse, men hverken han eller markedschef Rasmus Steengaard har været til at træffe.

Rasmus Steengaard har tidligere udtalt til Computerworld, at Keyword Danmark har oplysninger, der gør, at de ved, at funktionaliteten kan fortsætte efter 30. juni, hvor Microsoft lukker for keywords i Internet Explorer. Endnu har Keyword Danmark ikke ønsket at offentliggøre disse oplysninger.

Den tidligere direktør for Realnames, Keith Teare, siger til det amerikanske magasin Network World:

? Microsoft har slået keyword-teknologien ihjel, og den har absolut ingen chancer for at blive genskabt, medmindre de (Microsoft) er parat til at hjælpe, siger Keith Teare.

? Deres browser bliver brugt af en halv milliard mennesker, og den står mellem brugeren og indholdet. Hvis deres (Microsofts) programmer ikke understøtter keywords, så eksisterer keywords ikke, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere