Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Forrige YouTube CEO dør som 56-årig / Trumps sociale medie bløder penge / Sikker besked-platform blokeres i Rusland

Morgen-briefing: Forrige YouTube CEO dør som 56-årig / Trumps sociale medie bløder penge / Sikker besked-platform blokeres i Rusland

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing mandag 12. august - og velkommen tilbage fra ferien, til dem der skulle have et gensyn med hævesænkebordet i dag.

Morgenens tidlige nyhedsoverblik serveres af din nyhedsvært Niels de Boissezon.

Forrige YouTube CEO dør som 56-årig

Den forhenværende administrerende direktør for streaming-giganten YouTube, Susan Wojcicki er død som 56-årig.

Det skriver finansmediet CNBC.

Hun sov ind efter to års kamp med lungekræft, skriver hendes mand på det sociale medie Facebook.

”Det er med dyb sorg, at jeg må dele nyheden om Susan Wocjcikiu. Min elsede kone igennem 26 år og moderen til vores fem børn forlod os i dag efter at have levet med ikke-småcellet lungekræft igennem to år,” lyder det.

Google nuværende CEO Sundar Pichai skriver i et opslag, at han blev ’utrolig trist’ ved nyheden om hendes død og beskriver hende som ’et af de mest aktive og vibrerende mennesker, han nogensinde har mødt’.

YouTube-personligheden John Green skriver på Threads at han er knust: ”Hun var (i al stilfærdighed) den største enkelte bidragsyder til vores projekt til at støtte om vores sundhedskampagne for kvinder i Sierra Leone. Hun bad aldrig om opmærksomhed eller anerkendelse for hendes donationer – hun støttede dem privat blandt mange andre.”

Susan Wojcicki strøg til tops hos YouTube i 2014 og trådte af i februar 2023, i en periode hvor hun forvandlede YouTube fra selskabets første dage til at blive en teknologisk kæmpe med over 2,5 milliarder daglige brugere.

Trumps sociale medie bløder penge

Den forhenværende amerikanske præsident Donald Trumps sociale medie, Truth Social, bløder penge.

Det fremgår af selskabets seneste kvartalsregnskab, hvor det er blevet til et underskud på 16,4 millioner dollars, svarende til over 110 millioner kroner.

Tabet kommer ud af en omsætning, som samtidig er styrtdykket med 30 procent over det seneste kvartal.

Omsætningen lyder nu alene på 0,84 millioner dollar, mod 1,2 millioner dollar i forrige regnskabsperiode.

Trumps sociale medier steg med 30 procent ovenpå attentatforsøget på præsidentkandidaten i juli måned.

I beretningen lyder det, at selskabet har ingen udeståender og 'at det tror på, at det har nok arbejdskapital til at operere i den kommende fremtid', skriver nyhedsbureauet AP.

Selskabets aktiekurs landede i seneste børsdag på 26,2 dollar, hvilket giver selskabet en markedsværdi på knap fem milliarder dollar.

Sikker besked-platform blokeres i Rusland

De russiske telemyndigheder, Roskomnadzor, har blokeret for den krypterede besked-tjeneste, Signal, for påståede brud på landets anti-terrorisme og anti-ekstremisme lovgivning.

”Brugeradgang til besked-app’en Signal begrænses for brud på russiske juridiske krav, som skal imødegås for at forhindre at beskedstjeneste anvendes til terrorisme eller ekstremistiske formål,” lyder det fra myndigheden i en meddelelse.

Beskedtjenesten bekræfter blokeringen og arbejder på at omgår den, skriver sikkerhedsmediet Bleepingcomputer.

”Vi arbejder allerede med mere avancerede teknikker til at omgå censur, men for at være effektive har vi behov for at større virksomheder stopper med at være fodslæbende med at gå væk fra ukrypterede SNI headers,” lyder det.

Det russiske forbud er udvidelsen af et forbud mod beskedtjenester fra marts 2023, hvor blandt andet tjenesterne Discord, Teams, Telegram, Threema, Viber, WhatsApp og WeChat blev blokeret. Signal klarede dog dengang frisag hos de russiske myndigheder.