Artikel top billede

(Foto: Norlys)

Norlys indsætter ny topchef: Niels Duedahl fratræder

Norlys har sideløbende opkøbet af Telia rokeret godt og grundigt rundt i direktionen. Nu er udskiftningen også kommet til topchefen.

Energi-kæmpen Norlys overskifter første styrmanden.

I fredags kunne finansdirektøren Gert Vinther Jørgensen fortælle, at næsten to milliarder er forduftet fra overskuddet.

I dag er han altså officielt blevet udnævnt som ny adminstrende direktør, fremgår af en meddelelse fra virksomheden.

"Jeg står naturligvis 100 procent bag Norlys’ koncernstrategi, så den overordnede retning kommer ikke til at ændre sig. Men jeg kommer også til at være CEO på min egen måde," udtaler han, og uddyber:

"Strategien for Norlys er på samme tid meget enkel og meget ambitiøs: Vi skal lykkes med at skabe en integreret og lønsom slutkundeforretning i Norlys A/S, vi skal fortsat investere massivt i den infrastruktur, der muliggør digitalisering og grøn omstilling, og så er det en bunden forudsætning, at vi skal levere den værdiskabelse, som vi har lovet vores ejere."

Stor udskiftning

Niels Duedahl har været topchef i Norlys (og daværende SE) i knap 15 år. Men et tilbud om at sætte sig for bordenden hos Danish Crown lokkede.

Nogle få gange i livet får man et tilbud, der er så spændende, at man simpelthen er nødt til at sige ja. Danish Crown står foran en gennemgribende transformation, som jeg er stolt over at få lov at stå i spidsen for,” lyder det fra Niels Duedahl.

Gert Vinther Jørgensen og Niels Duedahl har i mere end et årti kørt et tæt parløb, hvorfor sidstnævnte også mener, at han er meget tryg ved Gert Vinther Jørgensen som arvtager.

Siden Niels Duedahl overtog styringen tilbage i 2013, så er koncernen vokset fra 300 medarbejdere til over 4.500 i dag.