Vi gemmer 1,5 milliarder gigabytes om året

Forbruget af data eksploderer, og det samme gør behovet for storage-løsninger, vurderer analysefirmaet Gartner. I år bliver der for eksempel taget 80 milliarder fotos med digitale kameraer.

Bruxelles: Hvor tit får du ryddet op i din ind-boks? Eller i dokumentmappen?



Ifølge analysefirmaet Gartner bliver der alene i år over hele verden produceret data svarende til 1,5 milliarder gigabytes, som i den størrelsesorden kan omregnes til 1,5 Exabytes (se skemaet nedenfor).



- Vi forventer, at op til 85 procent af IT-investeringerne i fremtiden vil gå til storage-løsninger, sagde Gartner-analytikeren Robin Burke på et pressemøde arrangeret af storage-koncernen EMC.



Robin Burke vurderer, at der globalt set findes en milliard mailbokse, der samlet rummer 900 terabytes inklusive de til tider meget tunge vedhæftede filer, der florerer.



2.700 fotos i sekundet

Alene udbredelsen af digitale kameraer skaber et behov for at gemme 80 milliarder fotos digitalt hvert år.



Det svarer til, at der knipses 2.700 gange i sekundet året rundt på de avancerede apparater.



Gartner har tilmed regnet ud, at der i hele filmhistorien, der begynder omkring 1895, er produceret 287.000 spillefilm.



Hvis hver af dem har en gennemsnitlig spilletid på to timer og komprimeres med MPEG-2 giver det et lagringsbehov på 1,2 exabytes.























Storage-matematik

1 gigabyte = 1.000 megabytes (1.000.000.000 eller 109)
1 terabyte = 1.000 gigabytes (1.000.000.000.000 eller 1012)
1 petabyte = 1.000 terabytes (1.000.000.000.000.000 eller 1015)
1 exabyte

=

1.000 petabytes (1.000.000.000.000.000.000 eller 1018)

Sikkerhedskopier

- Og de fleste film distribueres jo i mange eksemplarer, sagde Robin Burke og tilføjede, at data generelt på grund af sikkerhedshensyn bliver kopieret og gemt flere steder samtidig, hvilket igen kun øger behovet for storage.



På sundhedsområdet tages der årligt to milliarder røntgenbilleder. De fylder cirka otte megabytes per styk, hvilket samlet svarer til et lagringsbehov på 17 petabytes om året, forudsat de alle sammen lagres digitalt.



Alle disse statistikker får smilet frem på læberne hos medarbejderne i de store storage-virksomheder, der har specialiseret sig i at håndtere det eksplosivt voksende behov for lagring.



Ifølge Robin Burke bliver der i år på verdensmarkedet spenderet 36,5 milliarder dollar (300 milliarder kroner) på storage.



I 2005 forventer analytikeren, at storage-omsætningen er vokset til 75,2 milliarder dollar (620 milliarder kroner).





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere