EDB Gruppen i stadig fremgang

Forhandleren af virksomhedssystemer, EDB Gruppen, har på et år forbedret sit resultat før skat med 33 procent for første kvartal. Det viser koncernens seneste rapport.

Omsætningen er steget med beskedne fire procent for første kvartal i år sammenlignet med 2001. Men alligevel er driftsresultatet før goodwill-afskrivninger (EBITA) forbedret med 39 procent til 6,7 millioner kroner. Det er EDB Gruppens glade forårsbudskab til sine aktionærer i kvartalsmeddelelsen udsendt til Fondsbørsen i dag.

Resultatet før skat blev på 5,6 millioner kroner ? en forbedring på 33 procent. Tidligere har EDB Gruppen meddelt, at den forventede en forbedring på 23 procent.

Bestyrelsen kalder på den baggrund resultatet for tilfredsstillende, da det er opnået i et marked præget af afmatning.Omsætningen blev på 218 millioner kroner i årets tre første måneder.

På det danske marked er det fortsat salget af ERP og Supply Chain Management systemer, der vejer til i EDB Gruppens regnskab med fokus på Navision, SAP og ASPECT/4. Selskabet peger blandt andet på, at der er fremgang i afsætningen til kommuner og amter.

Her leverer gruppen løsninger til 50 kommuner og syv amter, hvor det fortrinsvis er økonomisystemet ØS2000 og dokumenthåndteringssystemet GoPro, der er salg i.

På det svenske marked går væksten noget langsommere, mens det går lidt bedre i Norge. Selskabet overtager i morgen en forretningsenhed fra norske ITR, nemlig Business Intelligence-enheden med otte ansatte. Det vil give bedre muligheder i Norge, påpeger selskabet.

EDB Gruppen tror stadig på et opsving i andet halvår og fastholder derfor forventningen om en vækst i overskuddet på 50 procent i 2002 i forhold til 2001. Da blev overskuddet på 24,5 millioner kroner, mens forventningen for 2002 er cirka 38 millioner kroner.

Relevant link:
EDB Gruppen på Fondsbørsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere