Sander lover digital signatur i år

I denne måned har videnskabsminister Helge Sander udbudsmaterialet klar, og inden årets udgang skal danskerne bruge digital signatur for at udveksle oplysninger med myndighederne, lover han. Socialdemokratiet kræver, at signaturen også kan bruges andre steder end i det offentlige.

Danskerne skal langt om længe have adgang til at kommunikere sikkert med den offentlige sektor via internet.

I regeringens IT-handlingsplan, som blev præsenteret onsdag formiddag, indgår en længe ventet tidsramme for, hvornår den digitale signatur skal være klar.

Inden udgangen af april har videnskabsministeriet således udbudsmaterialet klar, og i løbet af efteråret skal den digitale signatur være klar, oplyste minister for videnskab, teknologi og udvikling Helge Sander (V) på et pressemøde i dag på Christiansborg.

- Der er i høj grad brug for digitale signaturer ude i kommunerne. Selv sad jeg 14 dage før valget sidste år på Herning Rådhus og skulle bruge digital signatur til en opgave, sagde Helge Sander.

UMTS-penge

Regeringen har i år afsat knap 100 millioner kroner til implementeringen af den digitale signatur. Pengene kommer fra indtægterne ved salget af UMTS-mobillicenser sidste år.

Løsningen med den digitale signatur ventes at blive softwarebaseret, for at sikre en hurtig og enkel udbredelse hos borgerne.

Dermed er det udelukket, at danskerne skal udstyres med kortlæsere eller andre instrumenter, for at kontakte myndighederne fra pc'en.

- Ingen myndigheder kan tillade sig at afvise den digitale forvaltning, når vi først har den digitale signatur, formanede Helge Sander på pressemødet.

Skal ikke isoleres

Oppositionen er tilfreds med udspillet om digital signatur, som netop er en del af UMTS-forliget.

I Socialdemokratiet forlanger IT-ordfører Thomas Adelskov dog, at den digitale signatur ikke isoleres til kun at være gyldig i forhold til den offentlige sektor:

- Vi skal ikke sætte et stort og flot nyt skib i søen med den nyeste teknologi, hvis vi alligevel kommer til at sejle enegang, siger han til Computerworld Online.

- Det er derfor en forudsætning for den digitale signaturs succes, at borgerne kan bruge den samme signatur, når de skal i forbindelse med deres bank eller i øvrigt skal købe eller sælge over nettet, siger Thomas Adelskov.

I Videnskabsministeriet håber man netop på, at man kan indgå partnerskaber med private udbydere, så den digitale signatur kan bruges andre steder end i det offentlige, bemærkede ministeriets direktør, Marianne Rønnebæk, på pressemødet.

Relevant link:

Videnskabsministeriet om handlingsplanen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere