Virusstorm bliver kortvarig

Danmark har siden onsdag været hjemsøgt af virusen W32.Klez.G. De fleste pc-brugere har klaret skærene med opdatering af antivirussoftware og installation af Microsofts efterhånden velkendte rettelse til Internet Explorer.

En ny virus fik onsdag eftermiddag advarselslamperne til at blinke hos rådgivningsfirmaet Virus112.

Virusen, W32.Klez.G, lå i utallige e-mails rundt omkring i virksomhederne torsdag morgen, og den er i stort antal spredt videre rundt i landet i dag, oplyser Jakob Balle fra Virus112 til Computerworld Online.

W32.Klez.G deler de samme karakteristika som de tidligere meget kendte og skadelige vira Nimda og Badtrans, og virusen udnytter samme sikkerhedshul i Internet Explorer.

- Vi oplever stadig, at der er mange, som ikke har fået installeret patchen (lappen, red.) fra Microsofts hjemmeside, selvom den har ligget der i mere end et år. Men hver gang en ny virus udnytter hullet, får det nogle folk til at tage fat. Det er meget vigtigt, at patchen installeres på alle maskiner, siger Jakob Balle.

Danmark hårdest ramt

Han gør opmærksom på, at der efterhånden er frigivet så mange W32.Klez-varianter, at der opstår navneforvirring.

Den aktuelle virus kendes således under ikke mindre end fem forskellige navne, hvor W32.Klez.G og W32.Klez.H er de mest almindelige.

Ifølge Virus112 er Danmark blandt de absolut hårdest ramte lande, hvad angår W32.Klez.G. Årsagen hertil er ukendt.

Aftagende

Jakob Balle kender til enkelte virksomheder, der er ramt af virusen, og som hverken har installeret patchen fra Microsoft eller opdateret deres antivirussoftware her til morgen.

- Alle de store udbydere af antivirus havde en opdatering klar allerede i aftes, siger Jakob Balle torsdag middag.

Han forventer, at virusen W32.Klez.G allerede i skrivende stund er aftagende, og at vi efter weekenden ikke vil høre mere til den i denne omgang.

Relevante links:

Virus112 om W32.Klez.G
Microsofts patch fra 29. marts 2001.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere