Encode får millionordre i USA

Softwarefirmaet Encode har sikret sig en millionordre med den amerikanske reklamegigant Young & Rubicam. Det lille firma med otte ansatte ?tidligere kendt som inCorp ? skal levere et projektstyringssystem til brug i Colgate-Palmolive.

Forårsfornemmelserne er allerede slået over i varm sommer hos softwarefirmaet Encode. 2001 markerede det værste år i selskabets historie, da det under navnet inCorp med 55 ansatte måtte se sig trukket ned af ventureselskabet Brandts hurtige deroute.

I oktober gik inCorp konkurs, men otte medarbejdere købte aktiviterne fri af konkursboet og etablerede Encode, der kunne fortsætte udvikling af projektstyringsværktøjet inCorp, der blandt andet bruges af Lego og reklamebureauerne Bates og Young & Rubicam.

Kontakten til sidstnævnte har nu resulteret i en stor ordre, der - som direktør Jacob Hessellund udtrykker det ? er en lettelse for firmaet, selvom forretningen før ordren var nogenlunde.

- Det giver mere ro til videreudvikling af inCorp og plads til lidt mere på lønningschecken, der ikke har svaret til, hvad niveauet er i andre dele af branchen, siger han.

Det er en ordre i millionstørrelsen, hvor Jacob Hessellund kun kan sige, at ordren ikke overstiger fem millioner kroner. Den udspringer af en database, som det gamle selskab solgte til Young & Rubicam til brug i forhold til gigantkoncernen Colgate-Palmolive.

Tæt styring af videoproduktion

I den database opbevarer det amerikanske reklamebureau kopier af konkurrenternes tv-reklamer ? og denne ?competetive database? var selskabet så tilfreds med, at det har bestilt en større udvidelse.

- Udvidelsen skal sætte Young & Rubicam i stand til at styre produktion og brug af reklamevideoer for Colgate-Palmolive over hele verden. De kan følge de enkelte projekter fra start til slut. Derudover indeholder systemet også databaser til information om konkurrenterne, forklarer Jacob Hessellund.

Hans bror, Finn Hessellund, var i New York før påske for at præsentere systemet for amerikanerne og drøfte med dem, hvad de ville have af funktionalitet. Han skrev kravsspecifikationer, hvorefter en grafiker hjemme i Odense udarbejdede prototyperne. På grund af tidsforskellen arbejdede grafikeren på prototyperne, mens New York sov ? og om morgenen kunne Finn Hessellund så møde op med, hvad der var blevet mailet fra Odense.

- Det var de imponerede over, og det betød faktisk, at vi havde prototyperne på første fase af projektet færdigt, da Finn vendte hjem fra USA. Så skal der bare kodes, siger Jacob Hessellund.

Den første del af systemet skal efter planen leveres i maj, mens Encode skal levere den anden del henover sommer. Erfaringerne fra udviklingen af det nye system vil i øvrigt blive brugt til at videreudvikle de eksisterende systemer hos de andre kunder.

Umiddelbart betyder ordren ikke, at firmaet udvider medarbejderstaben.

- Nej, man kan jo nok sige, at sporene fra inCorp skræmmer. Vi er et godt team ? og vil formentlig kun ansætte konsulenter, såfremt det strammer til med ordrer. Ellers ansætter vi tidligst folk i 2003, forklarer direktøren. Firmaet står ikke længere for salg af egne produkter, men kun for udviklingsarbejdet. Salg og marketing står firmaet One2One for.

Firmaet har indgået en afbetalingsordning med konkursboet, som selskabet regner med at være færdig med inden for et år, da det klarer sig uden eksterne investorer.

Relevant link:
Encodes webside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere