Teleselskaber kappes om TDC

Telias køb af Sonera i Finland ligner umiddelbart en ligegyldig fusion for Danmark. Men
Telia/Sonera kan stå på spring for at snuppe danske TDC for næsen af Deutsche Telekom.

Nordens største teleselskab blev dannet forleden med svenske Telias køb af finske Sonera. En god handel fyldt med synergi for begge parter. Telia fik endelig foden ind i Finland, og Sonera kom ind i Sverige og Norge.

Den nye nordiske telekoncern mangler nu blot Danmark for at kunne kalde sig nordisk med stort N. Telia findes ganske vist allerede i Danmark med eget selskab. Men forretningsmæssigt har det været op ad bakke hele vejen med solide underskud i en hidtil forgæves konkurrence med det tidligere Tele Danmark (TDC).

? Telia er via fusionen med Sonera blevet endnu stærkere financielt og har nu mulighed for at købe TDC og kan betale i både kontanter og aktier, siger porteføljemanager David Dalgas, BankInvest.
På vej ind fra siden

Det kunne være en god ide, da Telia er førende på mobiltelefoni i Norden bortset fra Danmark. Men Deutsche Telekom (DT) kan være på vej ind fra siden, uden rigtig selv at vide det, og dermed få fat i TDC for næsen af Telia.

? Deutsche Telecom har fejlkøbt det amerikanske mobilselskab Voicestream. Gælden er for tung i det tyske teleselskab, men da telemarkedet i USA er raslet ned, og der samtidig er personlig prestige på spil for den tyske DT-chef, som købte Voicestream, er det svært at få det solgt tilbage til USA, siger David Dalgas.

Men der er alligevel en mulighed. Der er snart valg i Tyskland, og mange regner med, at DT-chefen udskiftes samtidig. Desuden har SBC (Tele Danmarks amerikanske ejer) vist interesse for at købe
Voicestream fra Deutsche Telekom for at få volumen i sin amerikanske mobilforretning. Betalingen kunne være SBC-aktierne i eventuelt Belgacom og TDC.

? Hvis altså Telia ikke har slået til forinden og har købt TDC. Telia er åbenbart dygtige købmænd. Det lykkedes dem at få købet af Sonera på plads hurtigt og 15 procent billigere, end vi havde regnet med, siger David Dalgas, BankInvest.

Denne artikel stammer fra den trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere