Topsils regnskab ulovligt

Halvlederproducenten Topsils revisorer tager alvorlige forbehold imod selskabets forsinkede regnskab. Regnskabet er ikke aflagt i overensstemmelse med den danske lovgivnings krav til regnskabsaflæggelsen, skriver revisorerne.

Lige efter at Københavns Fondsbørs var gået på påskeferie sidste onsdag, afleverede den danske halvlederproducent Topsil sit 2001-regnskab.

Og selvom selskabet oplyser, at have fået stillet tilstrækkelig kredit til rådighed til at dække selskabets kortsigtede likviditetsbehov, så tager selskabets revisorer, KPMG og Deloitte & Touche, kraftige forbehold imod regnskabet.

"Regnskabet er aflagt under forudsætning af fortsat drift. Som det fremgår af årsberetningen, er selskabets likviditet særdeles stram, og der foreligger ikke tilsagn fra selskabets nuværende finansieringskilder om at fortsætte og forny engagementerne i det kommende år," hedder det blandt andet i den dystre revisionspåtegnelse.

Overskud på drift

For første gang siden 1997 havde Topsil ellers overskud på den primære drift, nemlig 1,3 millioner kroner mod et underskud i 2000 på 14,6 millioner kroner.

Årets resultat efter skat blev i 2001 et minus på 4,8 millioner kroner mod et underskud på 37,8 millioner kroner året før.

Omsætningen steg med 36 procent til 132 millioner kroner trods et vigende marked, men ledelsen og bestyrelsen finder alt i alt resultatet utilfredsstillende på grund af et dårligt fjerde kvartal.

Den positive udvikling i regnskabet mildner heller ikke revisorerne, der sætter spørgsmålstegn ved, om selskabet har de nødvendige finansielle ressourcer til at gennemføre de budgettet for år 2002.

Ikke retvisende billede

"På den baggrund tager vi forbehold for, at regnskabet er aflagt under forudsætning af fortsat
drift", skriver revisorerne og fremhæver desuden den usikkerhed, der knytter sig til et skatteaktiv
på 14 millioner kroner.

Revisorerne konkluderer, at regnskabet ikke er aflagt "i overensstemmelse med den danske lovgivnings krav til regnskabsaflæggelsen, og at det på grund af forbeholdet om fortsat drift ikke giver et retvisende billede af selskabets aktiver og passiver, økonomiske stilling samt resultat."

Regnskabet blev forsinket to dage, fordi selskabet i sidste øjeblik besluttede at ændre regnskabspraksis efter principperne i den nye årsregnskabslov.

Relevant link:

Topsils årsregnskabsmeddelelse 2001 (pdf)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere