NetTest er GN?s ømme punkt

Et kursfald på 10,4 procent. Sådan reagerede investorerne på GN Store Nords årsregnskab onsdag eftermiddag, der understreger, at GN NetTest er koncernens akilleshæl. Børsnoteringen er udskudt og massive afskrivninger på goodwill bidrager til et underskud ni milliarder kroner.

Onsdag var langt fra den bedste dag i koncernen GN Store Nords historie, da selskabet sent onsdag eftermiddag leverede et regnskab med et af de største underskud i dansk erhvervshistorie. Ni milliarder kroner står der med rødt i regnskabet for 2001 ud for linien nettoresultat.

Det skyldes især enorme afskrivninger i goodwill og immatrielle aktiver på 8,56 milliarder kroner.

Afskrivningerne er blandt andet foretaget i det franske selskab Phonetics ? købt til at indgå i GN NetTest i september - og det franske selskabs markedsværdi er blevet forringet i takt med, at hele markedet for optiske produkter har været præget af nedgang. Værdien af tilsvarende selskaber er halveret, noterede GN Store Nord.

Phonetics blev købt i september for godt ni milliarder kroner ? og alene i fjerde kvartal blev der afskrevet goodwill for 2,5 milliarder kroner.

Børsnotering udskudt

GN NetTest leverer løsninger til test af fiberoptiske netværk, og da kunderne i telebranchen har det svært, er divisionen GN Store Nords akilleshæl i øjeblikket.

I længere tid har selskabet svaret undvigende på de tidligere bebudede planer om en udskilning og børsnotering af NetTest, men analytikere havde lagt op til, at den 13. marts skulle der falde et klart svar.

Og det svar kom da også onsdag. Udskilningen af NetTest er udskudt til den dag, hvor selskabet kan klare sig selv. Dermed er børsnoteringen også udskudt, lød meldingen fra administrerende direktør Jørn Kildegaard. Han bemærkede også, at prisen for Phonetics havde været for høj.

Hvor NetTest tyngede regnskabet og skuffede investorerne, så gik det bedre i GN Netcom, der blandt andet fremstiller headsets til mobiltelefoner. Netop salget af de produkter steg i fjerde kvartal ? og var med til at bidrage til et resultat af den primære drift før amortisering af goodwill (EBITA) på 198 millioner kroner. Det var noget bedre end de 100 ? 150 millioner kroner i EBITA, som koncernen selv havde ventet.

Divisionen for høreapparater, GN ReSound, havde ligeledes et pænt år. Koncernens omsætning steg fra 7 milliarder kroner i 2000 til 7,3 milliarder kroner. Da Sonofon ? solgt til Telenor ? i 2000 bidrog med en omsætning på 972 millioner kroner ? er omsætningen reelt steget med 21 procent.

Netcom øgede sin omsætning med 30 procent, mens den i ReSound steg med 29 procent og 28 procent i NetTest.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere