Stress ved dansk Cebit-åbning

Cebit-åbningen onsdag morgen forløb stort set gnidningsfrit for den danske fællesstand. Forventningerne er i top til den kommende uges IT-messe, melder udstillerne.

Hannover: Stressniveauet var lidt over middel, da Cebit-messen i Hannover åbnede onsdag morgen. Og den danske fællesstand i Hal 3 var bestemt ikke mindre fortravlet.

Standen med de 22 danske IT-virksomheder blev først færdig i nat, men ved åbningen var alt støvsuget og klar. Computerworld Online var med, da de første Powerpoint-præsentationer blev slynget op på fladskærmene.

- Vores stand har fået den klart bedste placering, sagde Jeppe Majgaard, salgsdirektør i Kerteminde-virksomheden Siteman. Firmaet ligger på et hjørne af fællesstanden, lige op af et askebæger, hvor de besøgende gerne vil snakke over en smøg.

Siteman er på jagt efter tyske samarbejdspartnere, der kan gøre firmaets software til indholdsstyring, content management system, udbredt på det store eksportmarked.

- Vi har som målsætning af få mindst fem tyske samarbejdspartnere ud af at være hernede, tilføjede Jeppe Majgaard, der har tre kolleger med.

De første MMS-beskeder

Også multimediefirmaet Realtime kan være tilfreds med en iøjnefaldende hjørneplacering. Firmaet skal have skabt kontakt til nogle af de store mobiloperatører, der mangler softwareløsninger til deres kommende mobile tjenester.

Realtime er således også repræsenteret på Sony Ericssons stand, hvor svensk-japanerne bruger Realtimes software til at demonstrere MMS-beskeder.

- Målgruppen er i første omgang ungdommen, der synes, det er sjovt at modtage en Garfield-tegneserie som MMS-besked en gang om dagen, men i fremtiden vil der også være tjenester for de mere professionelle brugere, siger produktchef Reza Kamel Malekzadegan og demonstrerer samtidig en af de første rigtige MMS-beskeder udført på Sony Ericssons nye model T68i.

Beskeden består af en lille præsentation med Garfield, der giver nogle små sjove kommentarer om livet og tilværelsen. Med lyd og farver er der meget langt til de gammeldags og velkendte SMS-beskeder.

Spørgsmålet er, hvor høje priser mobiloperatørerne vil opkræve for tjenesterne.

Lang tur til Hannover

Det bekymrer ikke udstillerne på fællesstanden lige nu. De har travlt med at holde de møder, de har planlagt hjemmefra og i øvrigt at tiltrække opmærksomhed til standen.

Udstillerne bor på et hotel, der ligger to timers kørsel fra Hannover, så om morgenen ringer vækkeuret noget før klokken seks.

- Forventningerne er meget store. Udstillerne har forberedt sig lidt bedre end sidste år. Det kan jeg se på antallet af mødeborde, der er reserveret, siger konsulent Annette Larsen, IT-Brancheforeningen, der står bag fællesstanden.

Udstillerne har betalt mellem 35.000 og 40.000 kroner for at være med på standen på Cebit. Det skyldes blandt andet tilskud fra Eksportrådet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere