I-mode lanceres i Europa i næste uge

Det tyske mobilselskab E-Plus starter nu en aggressiv kampagne for det japanske I-mode system. Den særlige I-mode telefon kommer til at koste 1.900 kroner, og selve tjenesten koster 22 kroner om måneden.

Tyske teknologifreaks skal ud og købe nye mobiltelefoner i næste uge. Mobilselskabet E-Plus åbner på fredag for salg af abonnementer til den europæiske udgave af japanernes I-mode-system, og selve netværket går i luften fra 16. marts.

Fra starten giver abonnementet adgang til 60 indholdsleverandører, der stiller nyheder, vejrudsigter, sport, underholdning og finansielle tjenester til rådighed for kunderne.

En interessant forskel fra WAP, som aldrig er blevet nogen stor succes i Europa, er konceptet i I-mode, der som udgangspunkt går ud på at lade indholdsleverandører skumme fløden og tjene penge på deres indhold.

Til gengæld får mobiloperatøren en provision for at stille indholdet til rådighed for sine kunder.

Baseret på GPRS

I-mode er baseret på GPRS, hvilket vil sige, at telefonen hele tiden er på nettet, og forbruget afregnes derfor i datamængder i stedet for minutter.

Den eneste mobiltelefon, der understøtter I-mode på GSM-nettet, kommer fra den store japanske elektronikkoncern NEC og leveres i Tyskland til en særlig introduktionspris på 249 euro (knap 1.900 kroner).

Udover udgiften til det almindelige mobilabonnement kræver I-mode et særligt tillæg på tre euro om måneden (22 kroner). Indholdsleverandørerne kan forlange op til to euro (15 kroner) per måned for hver tjeneste.

Endelig har E-Plus prissat selve dataforbruget til en 0,01 euro (7 øre) per kilobyte. Ligesom med WAP er der typisk tale om meget beskedne datamængder, der skal overføres.

I-mode giver mulighed for at sende e-mails på op til 1.000 anslag, men det koster en tillægsafgift på 0,19 euro (1,41 kroner), oplyser E-Plus i en pressemeddelelse.

30 millioner kunder i Japan

Det er det hollandske teleselskab KPN, der har tegnet en licensaftale på I-mode hos systemets japanske opfinder, mobilselskabet NTT DoCoMo.

E-Plus i Tyskland ejes af KPN, men selskabet har altså valgt at lade sit datterselskab introducere den japanske teknologi i Europa. I-mode udbydes først de til hollandske kunder fra midten af april. KPN's belgiske datterselskab, KPN Orange, åbner for I-mode tjenester i juni.

I-mode har eksisteret i Japan siden 1999, og alene der har NTT DoCoMo nu 30 millioner abonnenter på systemet. Det har givet blod på tanden, og derfor drømmer japanerne nu om en voldsom ekspansion i Europa og USA, hvor selskabet samarbejder med AT&T, Sun Microsystems, Microsoft, AOL Time Warner og Hewlett-Packard.

Relevant link:

E-Plus I-mode (på tysk)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere