Aktier: SimCorp vinder på Holland

Efter et par dage med en rutsjebanetur oven på et - ifølge markedet - lidt skuffende årsregnskab, er SimCorp tilbage i fin form. Dagens hollandske ordre har sendt aktien over kurs 300. TDC stiger ligeledes.





















































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane

De danske IT-aktier har generelt været under et mildt pres fredag formiddag, efter at Nasdaq torsdag sank med 1,2 procent.

Undtagelsen er blandt andet SimCorp, der er steget over kurs 300 efter dagens meddelelse om, at selskabet har fået sin første TMS2000-kunde i Holland. Det er porteføljeforvalteren Mn Services, der håndterer en formue på 141,2 milliarder kroner.

Fredag er aktien steget fem kroner til kurs 300, efter en stigning på seks kroner torsdag.

Aktien har dermed været på en gedigen tur i rutsjebanen i løbet af ugen. Efter en start ud fra kurs 285 steg den med ti kroner op mod offentliggørelsen af årsrapporten onsdag. Imidlertid var underskuddet større end forventet, og der blev taget gevinster hjem, så kursen røg ned til fra 295 til 280.

TDC og RTX Telecom er heller ikke synderligt påvirket af Nasdaq nedgangen. TDC er steget fire kroner til kurs 271 - ligeledes ovenpå op- og nedture efter aflæggelse af regnskab onsdag, mens RTX Telecom er gået op med tre kroner til 89.


Navision er til gengæld faldet lidt tilbage fra sit højdespring først på ugen, hvor aktien nåede op på over 275 efter et hop på 20 kroner fra mandagens udbudskurs. Torsdag faldt aktien med tre kroner til 268 - og i dag med én enkelt krone, men stadig pænt over kurs 255 fra ugens start.


For de øvrige IT-aktier har der kun været mindre udsving, hvor GN Store Nord er sunket 0,3 kroner til 39,4, efter en sivning torsdag på 0,4 kroner til 39,7. Thrane & Thrane er faldet med 1,5 kroner til kurs 80.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere