Aktier: Greenspan sætter kurserne i stå

Tendensen er for nedadgående på Københavns Fondsbørs torsdag oven på den amerikanske nationalbankdirektør Alan Greenspans afventende udmelding i går. SimCorp taber fortsat på et lidt skuffende regnskab og TDC på en overraskende melding.





















































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane

Et par dage med optur på fondsbørsen er afløst af en svagt negativ tendens for de danske IT-aktier. Skubbet er som sædvanlig kommet fra den anden side af Atlanten, hvor direktøren for den amerikanske nationalbank, Alan Greenspan, i går kom med afventende udtalelser.


Godt nok sagde han, at han ser svagt optimistisk på den amerikanske økonomi, som langsomt er på vej ind i en bedring. Men samtidig understregede han, at økonomien vil være længere tid om at komme sig end ved tidligere recessioner.

Den tilføjelse gjorde investorerne mere tilbageholdende, så de solgte ud af deres aktier på Nasdaq for at hente lidt gevinst hjem. Derved gik indekset fra at være på en mindre stigning over i et mindre fald. Nasdaq lukkede således 0,85 procent lavere i 1.751 point, der er et stykke fra den psykologisk vigtige grænse på 2.000, som amerikanerne holder øje med.


Opbremsning på Nasdaq er ifølge aktiekommentarerne fra Sydbank og Spar Nord en medvirkende årsag til, at de danske IT-aktier kan ventes at falde svagt.


SimCorp og TDC kan dog begge takke deres regnskabsaflæggelse for deres kursfald. TDC's beslutning om at betale en højere pris til mindretalsaktionærerne i Schweiz kom bag på analytikerne - og det anses for medvirkende til, at aktien til formiddag er faldet med 6,5 kroner til kurs 268.

SimCorp meldte i går i forbindelse med årsregnskabet ud med en opjustering af sine vækstmål. Men underskuddet var større end forventet, og derfor har investorerne nu travlt med at sælge ud og hente gevinster hjem. I formiddag er aktien faldet med fire kroner til kurs 285 efter at være faldet med fem kroner onsdag.

Navisions mindre himmelflugt med en øgning af værdien med 20 kroner på tre dage vendte rundt efter middag onsdag, hvor aktien gik ind i et fald på fem kroner. Dette er fortsat i dag, hvor aktien er sunket tre kroner til 269.


For de øvrige IT-aktier er der blot tale om mindre justeringer, dog lige undtaget Columbus IT Partner, hvor kursen er gået ned med 1,7 kroner til kurs 24,5.


KFX er sunket med 2,05 til 273, 45, mens KVX er gået ned med 0,98 til 442,13.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere