Aktier: Tid til gevinster på Navision

De grønne opadvendte pile præger dagens IT-aktier på Fondsbørsen. Navision stiger så hurtigt, at en analytiker nu mener, at det er tid for at hente gevinster hjem.

Mandagens gode takter for IT-aktierne fortsatte tirsdag formiddag med pæne stigninger til Navision, TDC og SimCorp.

Navision lukkede i går 10 kroner højere i 265 - og den tendens er fortsat i dag med en yderligere stigning på 10 kroner til 275. Analytikere er enige om, at selskabet står stærkt på markedet efter sidste uges fremlæggelse af et overbevisende rekordregnskab.





















































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane

I Spar Nord Bank har man opskrevet kursmålet for aktien fra 260 til 275 - og med aktien tæt på, er der mulighed for at hente gevinster hjem, mener analytiker Poul-Henrik Svendsen.



- Jeg vil nok mene, at når den nu er på 269, bør man nok sælge lidt og få gevinst hjem, siger han med henvisning til kursen kl. 10:40, da Computerworld Online talte med ham. Siden steg den til 275 for 11:15 at synke til 270.


Højdespringeren inden for softwarehusene i dag er dog SimCorp, der er steget ti kroner til kurs 297. Dermed er aktien tilbage på udgangspunktet for en måned siden efter at have været nede og vende ved 267.


Selskabets regnskab i morgen vil for så vidt være en ikke-begivenhed, da det allerede meldte tal ud den 9. januar, påpeger Poul-Henrik Svendsen.


- Men markedet vil studere SimCorps langsigtede forventninger til udviklingen. Der har selskabet tidligere talt om vækstrater på 30 - 40 procent. Og det spekulerer markedet i, siger han.


Nasdaq trækker videre op
TDC steg tre kroner til kurs 263 mandag - og aktien er i dag steget til 266. Det er også dagen før årsregnskabet for TDC. Dertil kommer, at Nasdaq mandag lukkede 2,6 procent højere.


Det har nu ikke gavnet GN Store Nord synderligt, da aktien er sunket 0,2 til 39,6 efter at være steget 0,8 til 39,8 i går.


Columbus IT Partner er gået lidt frem med 0,9 kroner til 28. Odense og Randers valg af andre selskaber foran selskabet vidner ifølge Poul-Henrik Svendsen om, at det bliver meget svært for Columbus IT Partner at møve sig ind på det kommunale marked. KMD sidder simpelthen for godt på det marked.


Andre aktier med grønne pile tirsdag er Danware, der næste uge aflægger regnskab. Her er kursen gået to kroner op til 182, mens Danionics er sunket med én krone til kurs 74.


Thrane & Thrane har fået brudt sin optur med et marginalt fald på én krone til kurs 70,5. Ligeledes er i-data international faldet med 0,7 kroner til 32,8.


KFX er steget med 1,90 point til 269,84, mens vækstindekset KVX er oppe på 442,92 med 7,43 point.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Saab Danmark A/S

Senior Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere