Millionbøder til Tele2

Teleselskabet Tele2 står til klækkelige dagbøder, hvis det ikke meget snart begynder udbygningen af et UMTS-netværk i Norge. Tele2 har endnu ikke rejst en eneste sendemast på norsk grund i modsætning til Telenor og Netcom, der imidlertid heller ikke har opfyldt alle kravene.

Udbygningen af tredjegenerations mobilnetværk, UMTS, i Norge går langt fra efter planen. Tele2 har i strid med reglerne ikke rejst så meget som en enkelt sendemast i Norge.

Det har fået det norske transport- og kommunikationsministerium til at idømme dagbøder på 400.000 kroner, indtil Tele2 har opfyldt sine forpligtelser.

I løbet af et år kan det koste den svenske koncern bøder på mellem 140-150 millioner norske kroner, skriver den norske avis Aftenposten.

Tele2 får to ugers frist til at anke beslutningen, men ifølge avisen er der ringe sandsynlighed for, at det vil hjælpe selskabet.

Tele2 har allerede udøvet kraftig lobbyvirksomhed over for ministeriet uden nytte.

Bøder er et incitament

Dagbøderne træder i kraft om tre måneder med 200.000 norske kroner om dagen i de første to uger.

Herefter er bøderne på 400.000 norske kroner hver eneste dag, indtil ministeriet stiller sig tilfreds med UMTS-netværket.

- Bøderne er ikke først og fremmest en straf, men mere et incitament for at få Tele2 til at bygge nettet, siger ministeriets ekspeditionschef Eva Hildrum til Aftenposten.

Tele2 havde forpligtet sig til 1. december 2001 at have 821 master, som skulle dække 2,3 millioner indbyggere, men har altså endnu ikke påbegyndt udbygningen.

I modsætning til Danmark blev UMTS-licenserne i Norge ikke uddelt ved en auktion, men ved en såkaldt skønhedskonkurrence.

I stedet for at vælge de selskaber, der ville betale mest, gik licenserne til de operatører, der tilbød den bedste løsning for forbrugerne.

Mangler udstyr

Udover Tele2 vandt også norske Telenor og svenske Netcom en UMTS-licens i Norge.

Begge selskaber er godt i gang med opsætningen af sendemaster, men primært på grund af mangel på udstyr har heller ikke de levet op til kravene, som de i sin tid blev fastsat af transport- og kommunikationsministeriet.

Det har ministeriet set igennem fingre med, fordi selskaberne trods alt har vist vilje til at udbygge nettene. Tele2 truer derimod med at give afkald på deres UMTS-licens, men det skal ske med to års varsel, og i mellemtiden har staten ret til at idømme dagbøder, skriver Aftenposten.

Et fjerde selskab, Broadband Mobile, vandt også en norske UMTS-licens, men er i mellemtiden gået konkurs.

Relevant link:

http://odin.dep.no/sd/norsk/aktuelt/konsesjoner/028021-990014/index-dok000-b-n-a.html" target=_new>Tele2's UMTS-forpligtelser i Norge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere