Aktier: EDB Gruppen og Thrane vinder på nye ordrer

De danske IT-aktier er i dag steget med EDB Gruppen og Thrane & Thrane i spidsen efter positive meldinger fra begge selskaber. Nordea fortæller i sit friske årsregnskab, at udlånet til teleselskaberne er på 7,2 milliarder euro.





















































































Danske
børsnoterede IT- og teleselskaber
2M
Invest
Columbus
IT-partner
DanDisc
Danionics
Danware
EDB
Gruppen
Energy
Solutions Int.
GN
Store Nord
i-data
Maconomy
Navision
Olicom
RTX-Telecom
SimCorp
TDC
Thrane
& Thrane

Dagen er åbnet med pæne plusser til de danske IT-aktier. Dels steg de amerikanske aktieindeks, herunder Nasdaq i går, dels gives der kredit for ugens positive meldinger fra selskaberne.



EDB Gruppen fortalte i går, at selskabet har fået til opgave at levere det fremtidige økonomistyringssystem til Odense Kommune. Opgaven blev vundet for næsen af konkurrenter som KMD og Columbus IT Partner.



I formiddags blev EDB Gruppen topscorer blandt IT-aktierne med en stigning på tre procent til kurs 134.



Thrane & Thrane, der udvikler udstyr til satellitkommunikation, præsenterede i aftes en ordre på 125 millioner kroner om udvikling og salg af brugerterminaler til Inmarsats fjerdegenerations satellitsystem.



Ordren fik torsdag formiddag Thrane & Thrane-aktien til at stige med 2,76 procent til kurs 74,50.



Bekymringer for teleudlån

Torsdag er også dagen, hvor storbankerne Nordea og Danske Bank præsenterer deres årsregnskaber. For Nordeas vedkommende er der tale om det første regnskab, hvor hele koncernen er samlet og opererer under samme varemærke.



Nordeas driftsresultat var dårligere end året før, men levede alligevel meget godt op til analytikernes forventninger.



Koncernen forsøger at dæmpe bekymringerne for de store udlån til teleselskaberne. I flere omgange har analytikere frygtet for, om sektoren nogensinde vil være i stand til at indfri gælden til indkøb af blandt andet de meget dyre licenser til tredjegenerations mobiltelefoni, UTMS:



- Udlån til telekommunikationssektoren udgør 7,2 milliarder euro. Størstedelen af disse udlån er knyttet til store nordiske leverandører af telekommunikationsudstyr og teleoperatører. På trods af uroen igennem året inden for denne sektor har der kun været begrænsede kreditproblemer med denne del af udlånene, skriver Nordea i regnskabsmeddelelsen.



Ved udgangen af 2001 havde en kvart million kunder i Nordea adgang til at handle aktier via internet, og målet om 2,7 millioner e-banking kunder blev nået. Det nye mål er 3,2 millioner kunder i slutningen af 2002. Målet er blandt andet at reducere omkostningerne ved øget brug af e-banking services.



Navision steg torsdag med lidt over en procent til kurs 263 som endnu en positiv respons på det flotte årsresultatet, der blev præsenteret tidligere på ugen. GN Store Nord steg med 2,54 procent til kurs 40,30. 2M Invest steg med 1,94 procent til kurs 21.



KFX-indekset var klokken 11 steget 2,36 point til 267,44, mens vækstindekset KVX steg med 8,52 point til 436,32.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere