Snart mobildækning under Nørreport

Teleselskaberne har afleveret en plan for, hvordan de vil sikre adgang til mobiltelefonnettet under Nørreport station i København. Hidtil har alene kunder hos Orange kunnet fortsætte samtalen under jorden.

Mange passagerer i de københavnske S-tog har undret sig: Hvorfor kan man tale i mobiltelefon, mens man kører i tog under Storebælt, når det samme ikke er muligt under Nørreport station i København?

Det faktum har generet teleselskaberne gevaldigt, og der er nu udsigt til, at alle selskaber får adgang til at sætte de såkaldte basisstationer op under Nørreport, så snakken igen kan gå.

Siden 1998 har teleselskabet Orange dog haft mobildækning på strækningen, og det har vakt mistanke hos Venstres folketingsmedlem Anders Møller, der har stillet spørgsmål om forholdet til videnskabsminister Helge Sander.

Orange er nemlig delvist ejet af Banestyrelsen, som ejer og vedligeholder jernbanenettet herhjemme, men ministeren afviser, at de øvrige mobiloperatører bevidst holdes ude af Nørreport.

Projekt vurderes

I øjeblikket er Banestyrelsen i gang med at vurdere et projekt, som Sonofon har foreslået gennemført på vegne af sig selv og konkurrenterne TDC, Orange og Telia.

Det handler om at få basisstationer sat op, så kunderne kan tale i mobiltelefon i S-togene og Kystbanetogene, på perronerne og adgangspartierne samt på gangene til den nye metrostation, oplyser Helge Sander i sit svar til Anders Møller.

Banestyrelsen skal analysere frekvenser og sendeeffekter for at sikre, at de ikke forstyrrer radiokommunikationen mellem togene. Den analyse ventes færdig midt i februar, hvorefter selskaberne kan sætte deres basisstationer op.

Relevant link:

Læs ministerens svar til Anders Møller




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere