EDB Gruppen er købelysten

EDB Gruppen varmer op under opkøbsgryden. Ledelsen giver ikke klare svar på, om et storkøb af en konkurrent finder sted i år, men signalerne om intentioner i den retning er tydelige.

- Vi er vel i bund og grund en jysk virksomhed, der ikke smider om os med penge. Men med baggrund i et solidt 2001 siger vi på den anden side, at vi har styrken til opkøb.

Det var svaret fra administrerende direktør for EDB Gruppen, Jens Frølund, på selskabets investormøde onsdag ? og det tydeligste signal om, at selskabet gerne ser et større opkøb i 2002. Et af de strategiske mål for virksomheden med hovedsæde i Herning er nemlig ?styrkelse af kerneforretningen gennem offensive opkøb?, som der stod på et powerpoint slide ved mødet.

I pressen har der været historier om EDB Gruppens appetit på opkøb ? og navne som Columbus IT Partner og norske Hands har været nævnt i den forbindelse. Men kortene bliver holdt tæt til kroppen af Jens Frølund og de øvrige i selskabets ledelse, hvis standardsvar er, at de ikke vil afvise nogen muligheder i forbindelse med opkøb.

Om Columbus IT Partner svarede Jens Frølund dog nej til et analytiker-spørgsmål om, hvorvidt det firma er et mål for opkøb. Columbus IT satser blandt andet på at få kommunerne som kunder, men det er meget vanskeligt, mener EDB Gruppens topchef.

- Jeg tror ikke, at vi har mulighed for at slå KMD på det kommunale område. Jeg vil hellere tage de lavthængende frugter, sagde han.

Høj markedsværdi giver hovedbrud

Selvom EDB Gruppen med majoritetsejeren IBM ? der ejer 55 procent af firmaets aktier ? i ryggen har ?et trecifret millionbeløb? til opkøb, er det overordnede problem de finansielle vanskeligheder ved at overtage andre virksomheder, forklarede Jens Frølund.

Ser han sig rundt blandt andre forhandlere i Danmark, er det især den høje markedsværdi på selskaberne, der volder spekulationer.

- Hvis vi køber en virksomhed med en markedsværdi på 200 millioner kroner, er det spørgsmålet, om vi kan håndtere at afskrive det over fem til ti år. Hvordan ville I reagere, hvis jeg fortalte det nu, spurgte han de fremmødte analytikere, der blot mumlede til svar.

- Jeg har udarbejdet kalkuler på det her, men jeg synes, at det er svært, lød det fra den administrerende direktør.

Opkøb nødvendigt i udland

Opkøb kommer der imidlertid i 2002. Den internationale strategi i Norge og Sverige kræver anskaffelse af nye virksomheder for at opfylde egne mål til omsætning. I Norge glippede overtagelsen af Completo i sidste øjeblik, og her kan væksten kun ske via opkøb, understregede koncerndirektør Gert Zimmer Hansen, der har ansvaret for aktiviteterne i Norge og Sverige.

- Vi havde i 2001 en omsætning i Norge og Sverige på i alt 170 millioner kroner. Målet er 250 millioner kroner næste år ? og det mål når vi kun ved opkøb, sagde han.

Det er både store og små virksomheder, som er i selskabets kikkert. Gert Zimmer Hansen noterede, at ? det forhold, at vi ser efter noget stort, er ikke en forhindring for, at vi også samtidig kigger i kludetæppestørrelsen?. Selskabet vil slå til, når der viser sig noget interessant, der passer ind ? og det gælder både brancherettede firmaer og mere generelle forretninger.

Både han og Jens Frølund afviste imidlertid, at der er konkrete forhandlinger i gang. Der er kun aktive kontakter, som de sagde.

- Vi har mange venner for tiden, der gerne vil tale med os, smilede Gert Zimmer Hansen.

Udover udvidelse af forretningen via overtagelse af virksomheder, satser EDB Gruppen fortsat på at vinde kunder inden for e-handel og CRM. Godt nok boomede det ikke i 2001, som selskabet forventede ? men nu læner det sig op af en analyse af Aalund Business Research, bestilt af Navision:

Den viser, at en række mellemstore kunder overvejer at investere i CRM og e-handelssystemer i 2002. Markedspotentialet er - ifølge undersøgelsen fra december - 740 applikationer inden for CRM og 590 applikationer inden for e-handel i indeværende år. I undersøgelsen bliver EDB Gruppen hyppigt nævnt som en reference for de mulige kunder.

- Det giver os en tro på, at vi ved en forstærket indsats kan vokse på de to områder, understregede Jens Frølund.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til Java-baserede microservices

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere