Agency.com konkurs i Danmark

Agency.coms danske datterselskab, det tidligere Visionik, er i dybeste stilhed taget under konkursbehandling af skifteretten. Selskabets direktør afviser at svare på spørgsmål med henvisning til, at der arbejdes intenst på en redningsplan.

Krisen i internetbranchen koster nu også det tidligere danske internetfirma Visionik livet. Visionik blev i november 1999 købt af den amerikanske webkonsulent-virksomhed Agency.com for 42 millioner kroner, men nu er kassen tom og selskabet sendt til konkursbehandling i skifteretten.

Den danske del af Agency.com hed indtil i onsdags Agency.com Interactive TV and Broadband A/S, men skiftede dagen før konkursbegæringen torsdag navn til BLØB 345 A/S. Holdingselskabet bag har taget navneforandring til BLIP 345 A/S.

Ingen kommentarer

Ifølge Computerworld Onlines oplysninger har selskabets medarbejdere ikke fået udbetalt løn den seneste måned, men det ønsker administrerende direktør Jørgen Lembke ikke at kommentere, ligesom han ikke vil svare på spørgsmål i øvrigt i tilknytning til konkursen.

- Vi arbejder på en plan i øjeblikket, men det vil være mere til skade end gavn at fortælle noget nu. Hvis du skriver om det her, så får du ikke den positive historie, der kommer senere, siger Jørgen Lembke, der heller ikke vil oplyse, hvem der er udpeget som kurator.

Ifølge Sø- og Handelsrettens skifteret er advokat Pernille Bigaard fra advokatfirmaet Plesner, Svane Grønborg, valgt som kurator for konkursboet, men hun har ikke været at træffe i dag for yderligere oplysninger.

Agency.com købte Visionik i november 1999 for 42 millioner kroner, hvoraf de 38,5 millioner blev udbetalt i aktier efter en børsintroduktion på den amerikanske teknologibørs Nasdaq.

Børsnoteringen gav 1,2 milliarder danske kroner i kassen, men siden brast boblen som bekendt, og Agency.coms markedsværdi tordnede ned fra 15,6 milliarder kroner til ?sølle? 3,9 milliarder.

Fik plus på 16 millioner sidste år

Ifølge det seneste årsregnskab fra det nu krakkede danske datterselskab, havde selskabet i perioden juli 1999 til december 2000 et overskud på 16 millioner kroner på driften og godt 11 millioner efter skat.

Omsætningen har selskabet ikke ønsket at opgive, men bruttoresultatet er opgjort til knap 40 millioner. I 98/99 var de tilsvarende tal et driftsresultat på 2,1 millioner kroner ud af et bruttoresultat på 7,5 millioner.

Regnskabet vidner om et firma med meget store vækstambitioner. Agency.com Interactive TV and Broadband gik på et år fra 12 til 43 ansatte.

Lønudgifterne er vokset tilsvarende dramatisk fra 4,8 millioner kroner til 21,5 millioner. Den kortfristede gæld er eksploderet fra fem til 37,6 millioner kroner i forhold til året før. Egenkapitalen udgjorde ved årsskiftet 12,6 millioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere