Dansk online aktiehandel helt i bund

Mens de norske og svenske børsmæglerfirmaer på nettet melder om rekordstore omsætninger og overskud i disse dage, er stemningen i bund i den danske online mægler-branche.

Dansk onlineaktiehandel er på hælene. IT-Branchens nedtur har slået luften ud af den spirende danske aktiekultur, og det har sat sig sine spor hos online-børsmæglerselskaber som eTrade, Stocknet og Nordnet i Danmark.

De rene online-børsmæglere har i modsætning til bankerne ikke et stort udvalg af alternative finansielle produkter at tilbyde kunderne, og det kan mærkes på økonomien.

Faldende indtægter

- 2001 har udviklet sig anderledes end vi forventede. Siden februar i år er kurtageindtægterne faldet drastisk, og sådan er det i hele branchen. De vækstrater vi havde tidligere er blevet kraftigt reduceret, siger direktør Denis Lewinsky fra eTrade, der er Danmarks største onlinemægler.

Det tidligere Difko Børsmæglerselskab er vokset de seneste tre år med vækstrater på over 300 procent.

Væksten så ud til at fortsætte ved årets begyndelse og ledelsen vurderede, at selskabet ville nå break-even i løbet af efteråret efter to opstartsår med millionunderskud. I stedet må Denis Lewinsky nu erkende, at også næste regnskab vil få et stort underskud.

- Vi kom ud af sidste regnskabsår med et minus på 16 millioner kroner og underskuddet vil blive lidt mindre i år. Omsætningen bliver også lidt mindre end sidste års 22 millioner, siger Denis Lewinsky, der trods alt ikke har mistet håbet om at markedet vender.

- Jeg tror at der kommer et opsving i midten af næsten år. Det er ikke for at være pessimistisk, men før da kan jeg ikke se, hvor det skulle komme fra, lyder hans vurdering.

Rekordresultater i Norge

I Norge har det norske online mæglerfirma Stocknet fået godt fat i markedet og selskabet er ifølge den officielle mæglerstatistik fra fondsbørsen i Oslo nu Norges næststørste mæglerfirma med en markedsandel på 8,7 procent af alle handler.

Størst er finanskæmpen Nordea Securities med en andel på 9,4 procent.

Ifølge Computerworld Onlines norske søstermedie forventer selskabet et driftsresultat i år på 12 millioner norske kroner efter et år med rekordhøje kurtageindtægter. Også mæglerfirmaet Netfond venter overskud ved årets udgang.

Direktør for Dansk Aktionærforening Claus W. Silfverberg er enig i, at det ikke ser lyst ud for den danske aktiehandel via nettet for tiden.

- De danske børsmæglere ligger noget underdrejet i forhold til i Norge og Sverige, hvor de hurtigere er kommet sig over krisen. I Danmark har aktiekulturen endnu ikke bidt sig fast, og derfor er vi blevet hårdere ramt. Men jeg tror, at tingene vil se anderledes ud om et år fra nu af. Så vil folk få optimismen tilbage, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere