Pengekassen er tom, telefonsvareren slået til, og de godt 60 medarbejdere hos Catalog-International i Toldbodgade sendt hjem. At selskabet er i dybe økonomiske vanskeligheder bekræftes af bestyrelsesformand Kent Villibald Hansen, der sammen med den øvrige ledelse arbejder på højtryk for at finde en løsning.
- Der er en risiko for en betalingsstandsning. Vi har sendt folk hjem og arbejder nu på at finde ud af, hvor alvorlig krisen er, siger han.
Kent Villibald Hansen oplyser, at der arbejdes med flere mulige løsninger med det formål at videreføre aktiviteterne i selskabet, der udvikler software og ebusiness-løsninger til erhvervslivet.
45 millioner var ikke nok
De nye vanskeligheder kommer kun få måneder efter, at selskabet i to omgange fik tilført en kapitalindsprøjtning på i alt 45 millioner kroner.
- Det har tilsyneladende ikke været nok. Der er en høj burnrate i IT-virksomheder, der udvikler software, men jeg ved ikke, om vi har brugt for mange penge. Det koster at lave kvalitet, siger Kent Villibald Hansen, der forventer, en afklaring indenfor få dage.
Administrerende direktør Morten Steen-Jørgensen har ikke ønsket at kommentere selskabets økonomiske situation men henviser til sin bestyrelsesformand.
Som så mange andre IT-firmaer kom Catalog i foråret i en slem kattepine, da investorerne vendte selskabet ryggen af frygt for at smide millionerne ud ad vinduet på en usikker investering.
Administrerende direktør Morten Steen-Jørgensen fyrede selskabets investeringsbank og gik selv på jagt efter den manglende kapital.
Det lykkedes at skrabe i alt 45 millioner kroner sammen, men lige meget hjalp det.
Pionerer indenfor ehandel
Catalog-International blev etableret i 1995 under navnet The Vision Factory, og selskabet var sammen med amerikanske iCat blandt pionererne indenfor software til ehandel.
Et blik i Erhvervs & Selskabsstyrelsens database viser, at Catalog-International har været udsat for en række ændringer på bestyrelses og ledelsesposter de seneste måneder.
Direktør Tommy Valther Hansen forlod direktionen sidst i oktober samtidig med at Michael Dalton Smith fratrådte i bestyrelsen.
Kort tid forinden havde også Rikke Helms forladt bestyrelsen, og det samme var tilfældet for Walther Thygesen, administrerende direktør i Compaq.
Det seneste regnskab viser at Catalog i 2000 havde en omsætning på 29 millioner kroner og et underskud på 59,5 millioner. Året før lød underskuddet på 37 millioner ud af en omsætning på knap 14 millioner.