Virksomheder: Valgresultatet gavner erhvervslivet

Valgresultatet vækker store forhåbninger blandt Danmarks store IT-virksomheder, der regner med, at den nye regering sætter gang i IT-kredsløbene. Virksomhederne er dog opmærksomme på, at de globale økonomiske konjunkturer er af afgørende betydning for IT-erhvervet.

Computerworld Online har spurgt en række danske IT-virksomheder, hvad skiftet til en borgerlig regering betyder for deres forretning.


















Jan Elbæk, administrerende direktør, Eterra.
Vi er da positive overfor det her resultat, hvor de borgerlige har slået igennem både på landsplan og i kommunerne. Jeg synes de havde mange gode ideer fremme før valget, og vi forventer, at de reelt vil gøre noget ved IT?en. Ikke at den gamle regering ikke gjorde noget, vi så bare ikke resultaterne af det.

De borgerlige har blandt andet bebudet, at der vil foregå meget mere outsourcing og udlicitering i det offentlige. Det er positivt for os, da vi er enormt aktive inden for det område.

Ikke mindst hvis de borgerlige følger idéen med at privatisere, så IT ikke kun foregår i regi af det offentlige.

Jeg tror dog ikke, at regeringsændringen vil påvirke vores forretning markant. Det gælder også, hvad angår en ny hjemme-pc ordning, der næppe vil være det Klondyke, vi så sidst.


Steen Knudsen, administrerende direktør, Mærsk Data.
Jeg tror da, at regeringsskiftet er til gavn for det danske erhvervsliv generelt, men vi må vente og se, hvilken indvirkning det får på IT-området.

Vi skifter i hvert fald ikke strategi, bare fordi vi har fået en borgerlig regering. Og jeg tror ikke, at regeringsskiftet rykker særligt meget ved vores forretning.

Vi er mere afhængig af konjunkturerne i udlandet og alt muligt andet, så der er mange ting, der skal på plads, før vi ser fremgang.

Det kan naturligvis være, at der kommer nogle enkelte politiske beslutninger, som kan påvirke udviklingen ? eksempelvis var vi meget imod, at man afskaffede hjemme-pc ordningen. Vi er af den opfattelse, at IT-undervisningen foregår i hjemmet, hvor den kommer ind via modermælken. Men vi får se, om det ændrer noget.


Mogens Elsberg, administrerende direktør, Aston IT-Group.
Er meget tilfreds med valgresultatet.

Det ser ud som om, at folk mente, at der var behov for en regering, der kan se erhvervslivet fra en anden vinkel.

Måske kan den nye regering give de indsprøjtninger, der skal til for at sætte gang i hjulene, hvilket på sigt vil skabe flere arbejdspladser. Hvis der kommer gang i hjulene, får virksomhederne også råd til investeringer i teknologi, hvilket vil komme IT-erhvervet til gode.

Det kan også ske, hvis produktionsvirksomhederne får besparelser i forhold til afgifter, så de har råd til at investere.

Den tidligere regering var ikke i samme grad villig til at give den åbning for industrien, der skal til for at få hjulene i gang. Derfor kom vi ind i en ond spiral, hvor det eneste, virksomhederne gjorde, var at spare på omkostningerne ved at fyre medarbejdere.

Det lader til, at den nye regering er villig til at gøre noget ved det.


Søren Møller Christensen, kommunikationsdirektør, Navision.
Isoleret set får valgresultatet ingen betydning for forretningen hos Navision. Da 80 procent af vores omsætning ligger i udlandet, er vi langt mere afhængige af de globale økonomiske konjunkturer.

Den reelle forskel på de to fløje er ikke så pokkers stor. På mange områder ligner partierne jo hinanden, og den realøkonomiske forskel er i hvert fald ikke så stor.

Det er da rigtigt, at partierne i den nye regering måske er mere erhvervsvenlige, men det drejer sig højest om, hvordan man bruger den sidste procent af nationalproduktet.


Walther Thygesen, administrerende direktør, Compaq.

Generelt tror jeg ikke, det kan skade, at vi har fået en ny regering. Jeg tror, det sætter gang i noget, at vi har fået en ny regering.

2001 har været et hårdt marked for IT-branchen, ikke kun i Danmark, men også internationalt.

I Norge og Sverige ser vi en række kraftige investeringer, der får folk til at anvende IT mere, end de gør i dag. Og det har sat turbo på udviklingen. Norge og Sverige er jo også ramt af internationale konjunkturer, men de kører derudad alligevel.

Det har vi ikke haft i Danmark, siden de lukkede ned for hjemme-pc ordningen for et år siden. Jeg synes da, det er positivt, at den borgerlige regering vil sætte den i gang igen. Det er nemlig dumt at falde bagud i forhold til Norge, Sverige og andre europæiske lande, når nu vi gerne vil være verdens bedste IT-nation. Men det er det, der sker.

Man må ikke undervurdere virkningen af hjemme-pc ordningen. Da de slukkede for den, hev de samtidig 2 milliarder kroner ud af markedet, hvis man medregner alt, der fulgte med af investeringer i ekstra udstyr, undervisning, service og så videre.

Jeg håber, at regeringen har nogle tiltag på vej, der sætter gang i hjulene. Eksempelvis lavere skat, der forhåbentlig kan sætte gang i forbruget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere