Focon scorer trecifret millionordre

IT-virksomheden Focon Electronic Systems i Sønderborg har netop trukket det længste strå i kampen om to ordrer på informationssystemer til passagertog. Ordrerne har tilsammen en værdi af over 110 millioner kroner.

De 110 ansatte i den sønderjyske IT-virksomhed Focon Electronic Systems behøver ikke at bekymre sig om truende recession og stigende ledighedstal foreløbig.

Forklaringen er, at selskabet, der sidste år blev indlemmet i den canadiske Mark IV-koncern, netop har vundet to store ordrer på udvikling af informationssystemer til passagertog.

Dermed er de ansatte ikke blot sikre på at have et arbejde fremover, trods tidens tunge skyer over verdensøkonomien, men Focon afviser heller ikke, at der bliver brug for yderligere medarbejdere.

DSB-ordre til 100 millioner

- Vi har underskrevne ordrer liggende for mere end 300 millioner, så det er en konfortabel situation at være i, siger administrerende direktør Henrik Raunkjær, der betegner sig selv som "en glad mand" i øjeblikket.

Den ene ordre har en værdi af mindst 100 millioner kroner. Kunden er DSB, som skal bruge et informationssystem til 83 IC4-tog, som den italienske togfabrik AnsaldoBreda skal levere over de næste tre-fire år.

Den anden ordre løber op i et ikke nærmere specificeret tocifret millionbeløb. Her er der tale om at udvikle et informationssystem til 60 hollandske togvogne, som et dansk selskab har fået kontrakt på at renovere.

Focon Electronic Systems har som hovedaktivitet at udvikle, producere og markedsføre elektriske systemer til transportsektoren indenfor kommunikation, information, underholdning og overvågning. Selskabet blev i september sidste år overtaget af den canadiske koncern Mark IV, som købte aktierne i firmaet af den tidligere ejer Sandma Holding.

Den sønderjyske IT-virksomhed står blandt andet bag DSBs nye tele-satellit og radiobaserede passager informationssystem på banegårdene på de mest befærdede togstrækninger i Danmark.

Stigende omsætning

De seneste år har været gode ved Focon, der siden 1996 har mere end fordoblet omsætningen, som ventes at runde 120 millioner kroner, når det i igangværende regnskabsår slutter til februar.

Regnskabsåret 2002/2003 når omsætningen 140 millioner kroner, lyder Henrik Raunkjærs vurdering. Ifølge det seneste årsregnskab opnåede Focon sidste år et positivt resultat før skat på 7,7 millioner kroner, hvilket er en anelse mindre end året før.

Regnskabsåret dækker dog på grund af salget til Mark IV kun ti måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere