Hurtigere filmudgivelser online

Køb og leje af film over nettet er i hastig fremmarch. I USA kan man downloade film samme dag, som de får premiere på dvd. Danmark kan være på vej med lignende tiltag.

Det bliver den prisbelønnede film Brokeback Mountain, der som den første film nogensinde får samtidig premiere på dvd og online.

Tidligere har det været normalt, at der gik adskillige uger efter en dvd-premiere, før filmen kunne lejes eller købes over nettet, men de amerikanske filmselskaber har nu ændret strategi.

Det er via onlinebutikker som Movielink.com, at amerikanerne kan købe filmene hurtigere end tidligere. Til gengæld må de betale en højere pris for filmene online, end hvis de gik ned i den lokale videobiks og købte dem på dvd-skiver.

Amerikanerne forventer, at der vil gå omkring fire år, før der bliver et stort marked for salg af film over nettet, skriver USAtoday.com.

Rent teknisk tager det omkring en time at downloade en købt film, men man kan begynde at se den allerede efter få minutter.

I USA er det tilladt at brænde kopier af filmen på en dvd. Desværre er filmene lagt i Windows Media-format, og de kan dermed ikke afspilles i en almindelig dvd-afspiller. Det er desuden kun muligt at overføre filmen til to andre computere. Eksempelvis kan en kopi lægges ned på den bærbare computer.

Herhjemme kan vi leje film online via SF Anytime og Sputnik Film. Hos Sputnik Film, som Nordisk Film står bag, ser PR-marketingkoordinator Morten Ryberg med glæde på holdningsændringen hos de amerikanske filmselskaber.

Det kan også være med til at give hurtige filmudgivelser online i Danmark, men foreløbig vil Morten Ryberg ikke løfte sløret for, hvor langt Sputnik Film er med de planer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere