S: Hjemme-pc ordning er en dårlig investering

Socialdemokratiet ryster på hovedet over de partier, der vil genindføre hjemmepc-ordningen. De penge, ordningen koster, kan give et meget større IT-løft, hvis de investeres i uddannelsessystemet, mener en af Socialdemokratiets IT-politiske ordførere, Thomas Adelskov.

De borgerlige partier må have lommeregneren frem, hvis de tror, at en hjemmepc-ordning kun koster 70 millioner kroner, mener Thomas Adelskov. Han er IT-politisk ordfører for Socialdemokratiet og harcelerer mod de partier, der ønsker at indføre en moderniseret version af hjemmepc-ordningen.

- Ordningen koster 300 millioner kroner, så det er et forkert beregningsgrundlag, de går ud fra. Desuden køber Fru Jensen jo ikke en pc, bare fordi der eksisterer et skattefradrag. Forslaget er simpelthen for dyrt, og pengene kan bruges meget bedre andre steder, siger Thomas Adelskov og fortsætter:

- Godt nok skal arbejdsgiveren betale 25 procent i deres forslag, men vi løser ikke problemer ved at lave et skattefradrag. Hvis du spørger IT-kyndige om det, tror jeg, at de vil sige at 300 millioner kroner investeret i IT kan give et meget bedre IT-løft andre steder.

Thomas Adelskov vil hellere bruge pengene på uddannelsesområdet, især folkeskolen.

- Pengene vil give et endnu større løft på folkeskole-området. Her skal alle elever have adgang til at betjene sig af IT-udstyr. Det er et uomtvisteligt nødvendigt redskab for elever i fremtiden, siger Thomas Adelskov, der også vil favorisere videregående uddannelser.

- Rammerne for ungdoms- og videregående uddannelser skal være bedre. Man kan forestille sig, at man via SU?en hvert tredje år får stillet et stort billigt lån til rådighed til køb af IT-udstyr. På den måde er det ikke pengepungen, der hindrer de unge i at vælge en uddannelse, som stiller krav om bestemte arbejdsredskaber.

Også den specialiserede del af uddannelsessystemet skal ifølge Thomas Adelskov tilgodeses.

- Pengene fra UMTS-licenserne skal føres tilbage til IT- og Forskningsområdet. Det ligger selvfølgelig til forhandling, hvor stor en del der skal tilbage, men jeg tror pengene kan være med til at styrke innovationen på IT-området, hvilket gavner IT-erhvervet, siger Thomas Adelskov.

Digital forvaltning i gang

Selvom IT i uddannelsessystemet er et vigtigt emne for Socialdemokratiet, er der andre områder, der presser sig på efter folketingsvalget 20. november. Som det første vil Thomas Adelskov have sparket den digitale forvaltning i gang.

- Det offentlige være drivkraften bag den digitale forvaltning og hjælpe amter og kommuner, så borgerne får tillid til systemet. Det offentlige skal også sikre, at mulighederne i den elektroniske sagsbehandling ikke støder imod virkeligheden, siger han og giver et eksempel:

- Når man skal til køreprøve, er det i dag et krav, at man medbringer kvitteringen fra det girokort, som man betalte stempelafgiften med. Den slags skal selvfølgelig justeres, når borgerne klarer betalingen over nettet, siger Thomas Adelskov.

Socialdemokratiet vil også have bredbånd i alle hjørner af Danmark samt flere IT-partnerskaber mellem den private og offentlige sektor.

- Et nærliggende eksempel ville være et samarbejde mellem de mange sundhedsportaler der findes i dag. Hvis amterne, apotekerne og de kommercielle portaler slog pjalterne sammen, ville de kunne drage fordel af samarbejdet med links til de enkelte læger, opgørelser over medicinforbrug osv, siger Thomas Adelskov.

Han har efter eget udsagn altid interesseret sig for IT og underviser til daglig i EDB på en daghøjskole. Socialdemokratiet har to IT-politiske ordførere, som deler ordførerskabet mellem sig. Den anden hedder Ole Hækkerup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere