V prioriterer IT-forskning og uddannelse

Siden Venstre præsenterede sit finanslovsoplæg i september, har partiet været klar med en IT-handlingsplan, der tilgodeser IT-forskning og uddannelse. Ved et eventuelt magtskifte kommer der handling bag ordene, lover Venstre.

Hvis statsministeren hedder Anders Fogh Rasmussen, når valget er overstået, er Venstre klar med en række initiativer på IT-området. Står det til Venstres IT-politiske ordfører, Kristian Jensen, skal IT-forskningen styrkes som noget af det første.

- Det første Venstre vil gøre, hvis partiet kommer til magten, er at videreføre Center for IT-forskning og styrke den generelle forskning på de tekniske uddannelser, siger Kristian Jensen.

Han mener, at et øget fokus på IT-forskning og uddannelse kan styrke erhvervslivet, der gisper efter kvalificeret arbejdskraft på IT-området.

- Alle undersøgelser siger, at vi mangler mellem 3000 og 5000 højtuddannede akademikere i de tekniske og naturvidenskabelige fag. Derfor skal de tekniske videregående uddannelser have bedre rammer. Her vil vi blandt andet sikre de to IT-højskolers fysiske rammer for at optage flere studerende. Uddannelserne får i forvejen mange flere kvalificerede ansøgere end de kan optage, siger Venstres IT-ordfører.

Ifølge Kristian Jensen vil Venstre på finansloven give 400 millioner kroner til den frie forskning ? uden bestillingsseddel fra det offentlige. Det skal dog være erhvervsrelateret forskning, der fokuserer på IT, natur og teknik.

Hjemme-pc igen

Venstre har adskillige gange kritiseret den siddende regering for at være for sløv til at sætte handling på de fine ord på IT-området. Som eksempel fremhæver Kristian Jensen rapporten Det Digitale Danmark, der er fyldt med gode initiativer, men desværre er alt for få af ideerne blevet til noget, mener han.

- De ændringer, vi foreslår, skal gennemføres så hurtigt som det overhovedet er lovmæssigt muligt, siger Kristian Jensen, der efter valget vil fremlægge en tidsramme for gennemførelse af forslagene.

Venstre har planer om at styrke den digitale forvaltning, så IT for alvor bliver integreret i det offentlige. Det kræver blandt andet, at alle danskere bliver udstyret med en digital signatur, mener Kristian Jensen.

Desuden vil Venstre introducere en moderniseret version af hjemme-pc ordningen, der ud over lukrative skattefordele ved køb af hardware, omfatter en højhastigheds internetforbindelse og et krav om at brugerne mindst havner på pc-kørekort niveau.

Som tidligere beskrevet i Computerworld Online skal pengene til Venstres IT-forslag komme fra udliciteringer og effektiviseringer i den offentlige sektor. Besparelser, der alt i alt vil kunne give 600 millioner kroner, mener Venstre. Et kunstgreb som Kristian Jensen tror på, men tidligere har betegnet som ?lettere sagt end gjort?.

Kristian Jensen har ikke nogen teknisk uddannelse bag sig, men har selv benyttet sig af IT i mere end ti år. Han har også været edb-ansvarlig for Unibank i Brande, hvor han i en lang periode skiftede bånd på back-up?en hver aften.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere