Bilen kører automatisk

Tv-serien Knight Rider bliver til virkelighed. Her er bilen, der kører automatisk.

Indhold

Tilbage i 1980'erne blev David Hasselhoff verdensberømt, da han i tv-serien Knight Rider kørte rundt i en fantastisk bil ved navn Kitt. Egentlig kørte han ikke særlig meget selv, for bilen var spækket med elektronisk isenkram og kunne automatisk finde ud af at holde hjulene i gang uden hjælp.

Dengang virkede det som ren science fiction, men i dag er det ved at være virkelighed. Honda er nemlig klar med en bil, der automatisk speeder op og bremser.

Den hedder Accord ADAS, og den kan i princippet køre flere hundrede kilometer på motorvej, uden at føreren behøver at røre ved pedalerne eller dreje rettet. Et simpelt prik til rattet hver tiende sekund er nok.

På fronten af Hondaen sidder en sensor, der scanner efter biler, som befinder sig længere fremme. Herefter indstiller bilen selv farten alt efter, hvor hurtigt eller langsomt de forankørende biler bevæger sig.

Ved bakspejlet er monteret et kamera, der holder øje med vejbanens hvide striber, og på den måde kontrolleres styringen af bilen.

En advarselstone vil lyde, hvis systemet opdager, at der ikke er nogen hånd på rattet i over ti sekunder. Lyden skal forhindre føreren af bilen i at falde i søvn. Systemet kan hele tiden slås fra ved blot at dreje på rattet.

Honda ser den nye teknologi som det største sikkerhedsmæssige skridt, siden vores biler blev udstyret med airbags. ADAS har dog sine begrænsninger:

- The Advanced Driver Assist System (ADAS) udskifter ikke føreren, og man kan ikke kravle om på bagsædet for at tage sig en lur. Men det holder bilen i ens egen vognbane med en sikker fart på motorveje, siger Hondas talsmand Graham Avent til The Mirror.

Honda er klar med den nye bil i løbet af foråret, mens alle nye Hondaer forventes at blive solgt med ADAS i år 2016.

Et kamera monteret ved bakspejlet sørger for at scanne vejbanens hvide striber, og på den måde kontrolleres styringen af bilen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere